spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeBrexitul a fost votat: Drepturile cetățenilor UE, inclusiv ROMÂNI, în UK nu...

Brexitul a fost votat: Drepturile cetățenilor UE, inclusiv ROMÂNI, în UK nu sunt GARANTATE

-

Membrii Camerei Lorzilor au respins tentativele liberal-democraţilor de a reintroduce amendamentele adoptate săptămâna trecută la legea pentru activarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, eliminând ultimul obstacol parlamentar din calea premierului Theresa May pentru a da startul negocierilor pentru “divorţul de UE”, relatează The Guardian.

- Reclama -

Primul amendament discutat prevedea că premierul nu ar fi putut declanşa Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona decât dacă garanta apărarea drepturilor cetăţenilor UE.

274 de membri ai camerei superioare a Parlamentului a votat împotriva amendamentului şi 135 pentru.

 Cel de-al doilea amendament prevedea ca Parlamentul să aibă votul decisiv asupra acordului propriu-zis de ieşire din UE. Acesta a fost respins cu 274 de voturi împotriva textului la 118 pentru.

Ambele texte, adoptate săptămâna trecută de Camera Lorzilor, au fost respinse cu câteva ore mai devreme de Camera Comunelor, care a retrimis proiectul de lege în forma iniţială în camera superioară a Legislativului.

Legea va intra în vigoare după ce va fi aprobată de regină, probabil marţi dimineaţă.

După aceea, premierul Theresa May poate declanşa oricând Brexit. Purtătorul său de cuvânt a insistat, însă, că termenul este sfârşitul lunii martie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img