spot_img
18.7 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăAnalizeNetanyahu se plânge la Moscova: Iranul 'intenţionează să ne distrugă'

Netanyahu se plânge la Moscova: Iranul ‘intenţionează să ne distrugă’

-

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, aflat în vizită la Moscova, a acuzat luni Iranul că doreşte să ‘distrugă’ statul evreu, relatează AFP.

Iranul ‘intenţionează să ne distrugă’, a declarat premierul israelian, într-un discurs rostit alături de preşedintele rus Vladimir Putin la Muzeul iudaismului, unde a avut loc o ceremonie în memoria victimelor Holocaustului.

‘Vom reacţiona cu toată forţa pentru a garanta caracterul etern al Israelului”, a afirmat el, adăugând că ‘nu va mai exista un alt Holocaust’.

Netanyahu a denunţat deja ‘ameninţarea’ consolidării prezenţei iraniene în Siria, în timpul ultimei sale întrevederi în august cu Vladimir Putin, a cărui ţară este, împreună cu Iranul, unul dintre principalii aliaţi ai regimului de la Damasc.

Preşedintele rus a făcut la rândul său o paralelă între antisemitism şi ‘rusofobie’, în condiţiile în care Moscova acuză adesea Statele Unite şi Occidentul în general că întreţin o ‘isterie anti-rusească’.

‘Sunt convins că liderii politici şi religioşi trebuie să facă tot posibilul pentru (…) a opri seminţele ideologiei naţionaliste să crească, indiferent de forma lor: antisemitismul, rusofobia şi toate fobiile bazate pe ură’, a spus el.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...