Consiliul de Securitate ONU a adoptat, vineri, o rezoluţie istorică prin care se cere suspendarea activităţilor israeliene de colonizare în Cisiordania, în contextul în care Administraţia Barack Obama a refuzat cererea lui Benjamin Nentanyahu şi a lui Donald Trump de a bloca iniţiativa prin veto.

Statele Unite au conspirat împotriva Israelului, permitând adoptarea de către Consiliul de Securitate a rezoluţiei anticolonizare, acuză premierul Benjamin Netanyahu, în timp ce viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, a avertizat că lucrurile se vor schimba la ONU după începerea mandatului său.

“Administraţia Barack Obama nu doar că a eşuat în protejarea Israelului în disputa cu clica de la ONU, ci a şi conspirat cu ei în culise”, a transmis în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, potrivit cotidianului Haaretz, Biroul premierului Israelului.

“Israelul respinge această rezoluţie ONU antiisraeliană demnă de dispreţ şi nu i se va conforma. Israelul aşteaptă să colaboreze cu preşedintele Donald Trump şi cu toţi prietenii din Congresul SUA, republicani şi democraţi, pentru a anula efectele negative ale acestei rezoluţii absurde”, a precizat Biroul premierului israelian.

Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, a exprimat susţinere pentru poziţia lui Benjamin Netanyahu, dând asigurări, prin Twitter, că “la ONU, lucrurile vor fi diferite după 20 ianuarie”, data la care începe mandatul său.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?