spot_img
28.8 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăArmataCroația cumpără Black Hawk după ce Serbia a cumpărat MIG-uri

Croația cumpără Black Hawk după ce Serbia a cumpărat MIG-uri

-

Președinta Croaţiei, Kolinda Grabar Kitarovic, a declarat vineri că Croația nu este într-o cursă de înarmare cu Serbia, dar va cumpăra o nouă escadrilă de luptă și elicoptere americane „Black Hawk”.

- Reclama -

Achiziţionarea MiG-urilor de Serbia este legitimă pentru a-şi proteja propriul cer, a spus Grabar Kitarovic în interviul acordat pentru numărul triplu de Crăciun al cotidianului „Vecernji list”.

„Nu văd asta ca pe e o cursă de înarmare între Serbia și Croația. Achiziționarea avioanelor” MiG 29 ” o văd ca pe o necesitate legitimă a Serbiei, ca să-şi asigure apărarea spațiului ei aerian. Croaţia este interesată de propriile nevoi militare. Prin urmare, achiziționarea de tehnologii militare occidentale din Statele Unite nu este îndreptată împotriva Serbiei, ci este îndreptată împotriva oricărei amenințări care ar putea să apară împotriva Croației și a teritoriului croat. În privinţa amenințărilor teroriste, putem fi aliați cu Serbia”, a transmis şefa statului croat. Faptul că achiziționarea de aeronave noi vine după vestea că Serbia va primi șase avioane MIG-29, nu este privită de președinta croată ca pe o cursă de înarmare între cele două țări, menţionează cotidianul croat. „Eu cred că trebuie să ne intensificăm relaţia de cooperare cu SUA, pentru că forțele noastre armate trebuie să continue să fie conectate la tehnologia militară occidentală. Decizia cu privire la achiziționarea de avioane militare am trecut-o la sfârșitul anului 2017, pentru că avem nevoie de atât de mult timp pentru a lua o decizie rațională. Cu toate acestea, am decis deja să meargem mai departe în achiziționarea de elicoptere de transport, cel mai probabil Black Hawk din SUA”, a conchis Grabar Kitarovic în interviul pentru „Vecernji list”

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...