spot_img
18.7 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăExterneNetanyahu la Moscova cu doi oameni cheie

Netanyahu la Moscova cu doi oameni cheie

-

Premierul israelian Benjamin Netanyahu urmează să discute luni la Moscova cu președintele rus Vladimir Putin despre implicarea militară rusească în Siria. Este de așteptat ca Netanyahu să exprime îngrijorările Israelului față de consolidarea prezenței rusești la o bază de pe litoralul sirian, apropiată de o bază navală israeliană, transmite Radio Europa Liberă.

Ziarul „Jerusalem Post” a relatat că importanța vizitei lui Netanyahu în Rusia este ilustrată de faptul că în delegația lui se află șeful Marelui Stat Major, Gadi Eisenkot, și șeful Serviciului militar de informații, Herzl Halevi. Israelul este îngrijorat că implicarea rusească în luptele dintre rebelii islamiști și forțele siriene ar putea duce la schimburi de focuri involuntare cu forțele israeliene, care sunt active în sudul Siriei. Altă îngrijorare israeliană este ca armele rusești livrate Siriei să nu ajungă în mâinile milițiilor islamiste anti-israeliene Hizbollah.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...