Netanyahu la Moscova cu doi oameni cheie

0
epa03958648 Russian President Vladimir Putin (R) meets with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu (L) at the Moscow Kremlin, Moscow, Russia, 20 November 2013. Putin said after talks that both sides hoped a 'mutually acceptable resolution' could soon be found over Iran's nuclear ambitions. EPA/MAXIM SHEMETOV / POOL

Premierul israelian Benjamin Netanyahu urmează să discute luni la Moscova cu președintele rus Vladimir Putin despre implicarea militară rusească în Siria. Este de așteptat ca Netanyahu să exprime îngrijorările Israelului față de consolidarea prezenței rusești la o bază de pe litoralul sirian, apropiată de o bază navală israeliană, transmite Radio Europa Liberă.

Ziarul „Jerusalem Post” a relatat că importanța vizitei lui Netanyahu în Rusia este ilustrată de faptul că în delegația lui se află șeful Marelui Stat Major, Gadi Eisenkot, și șeful Serviciului militar de informații, Herzl Halevi. Israelul este îngrijorat că implicarea rusească în luptele dintre rebelii islamiști și forțele siriene ar putea duce la schimburi de focuri involuntare cu forțele israeliene, care sunt active în sudul Siriei. Altă îngrijorare israeliană este ca armele rusești livrate Siriei să nu ajungă în mâinile milițiilor islamiste anti-israeliene Hizbollah.