spot_img
14.5 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăAnalizeNetanyahu anunță una din mizele negocierilor de la Moscova cu Putin

Netanyahu anunță una din mizele negocierilor de la Moscova cu Putin

-

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat că va discuta despre situația din Siria cu președintele rus, Vladimir Putin, când se va întâlni cu el joia viitoare la Moscova, ocazie cu care îi va cere liderului de la Kremlin să nu permită o prezență militară iraniană în Siria, relatează duminică DPA și Xinhua.

”Iranul încearcă să se stabilească permanent în Siria, printr-o prezență militară terestră și pe mare, și, de asemenea, printr-o încercare treptată de a deschide un front împotriva noastră pe Platoul Golan”, a declarat duminică Netanyahu.

- Advertisement -

El a mai spus că va face cunoscută ”opoziția puternică a Israelului față de o astfel de posibilitate” la întâlnirea sa cu Putin și că va discuta despre modalitățile de a evita ”fricțiunile” dintre forțele israeliene și cele ruse.

Relațiile dintre Israel și Rusia au devenit mai strânse în ultimii ani. Precedenta întâlnire dintre Putin și Netanyahu a avut loc în iunie 2016, când liderul rus a caracterizat Israelul drept ”o țară cheie” pentru Orientul Mijlociu.

- Advertisement -

În cursul unei vizite pe care a făcut-o în noiembrie 2016 la Ierusalim, premierul rus, Dmitri Medvedev, vorbea despre ”prietenia strânsă” dintre Israel și Rusia.

Cu toate acestea, relațiile ruso-israeliene au fost eclipsate de alianțele Rusiei cu Siria și Iran, care sunt amândouă inamici ai Israelului, notează DPA.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img