MUZEUL REGIUNII PORȚILOR DE FIER A INAUGURAT SECȚIA DE ARHEOLOGIE-ISTORIE ȘI PLANETARIUL, INSTITUȚIA DE CULTURĂ FIIND DESCHISĂ PENTRU VIZITATORI

0
170

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat joi, 24 septembrie 2020, la inaugurarea Secțiilor de Științe ale naturii și Arheologie – Istorie și Planetariul din cadrul Muzeului Regiunii Porților de Fier.

“Am un sentiment de emoție profundă pentru că ceea ce reușim să redăm astăzi vizitatorilor este de-a dreptul spectaculos și completează obiectivele pe care le-am finalizat în anul 2019, când am deschis pentru vizitatori, Parcul Arheologic cu ruinele Castrului Drobeta, termele romane, biserica fortificată, Turnul Belvedere, din curtea Muzeului, și acvariile.

Clădirea Muzeului încununează toate eforturile echipei de la Consiliul Județean și din cadrul Muzeului Regiunii Porților de Fier, din ultimii ani. Am preluat un proiect blocat, cu multe probleme pe care, nu de puține ori, le-am crezut de nedepășit. Dar cu multă muncă, interes pentru ceea ce înseamnă importanța istoriei și culturii în viața noastră, am reușit să depășim toate obstacolele și să ne bucurăm astăzi de acest obiectiv!

Dincolo de proiectul de reabilitare a clădirii, redeschiderea pavilioanelor expoziționale a fost mult așteptată de noi toți și mă bucur că după eforturi financiare importante din partea Consiliului Județean Mehedinți, am reușit să susținem amenajarea secțiilor care găzduiesc expoziții permanente de științe ale naturii și arheologie-istorie, dar și Planetariul și acvariile.

Aici se regăsește istoria locurilor noastre, se găsesc aspecte din contemporaneitate și am convingerea că acum, Muzeul Regiunii Porților de Fier concurează cu cele mai importante instituții de cultură din țară, cu rol esențial în educația generațiilor tinere.

Vă invit să îl vizitați și știu că veți fi încântați!

Felicit conducerea Muzeului Regiunii Porților de Fier, pe doamna manager Doinița Chircu și toți angajații pentru care au contribuit, prin munca lor, la ceea ce vor vedea mehedințenii și turiștii de azi înainte! Le mulțumesc, totodată, colegilor din Consiliul Județean, echipei de implementare a proiectului de reabilitare a Muzeului, pentru că au dus la bun sfârșit acest obiectiv!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.