spot_img
1.1 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăExterneMUTĂRI DE ŞAH CHEIE: CHINA SE ALĂTURĂ RUSIEI ÎN RAIDURILE AERIENE DIN...

MUTĂRI DE ŞAH CHEIE: CHINA SE ALĂTURĂ RUSIEI ÎN RAIDURILE AERIENE DIN SIRIA/ IRAKUL PUNE LA DISPOZIÍA MOSCOVEI O BAZĂ AERIANĂ/ China, Iran, Irak, Siria și Hezbollah SUNT ALĂTURI DE RUSIA

-

China se va alătura în următoarele zile Rusiei susţinând atacurile aeriene din Siria, scrie siteul debka, unul din cele mai importante portaluri de informaţii militare.

- Reclama -

China ar fi trimis vineri la Moscova un raport în care se afirmă că bombardiere J-15 de vânătoare se vor alătura în scurt timp Rusiei.  Debka notează şi că Irakul a pus la dispoziţiei Rusiei o bază aeriană.

Intervenția militară a Rusiei în Siria are cinci participanți, mai notează siteul israelian: China, Iran, Irak, Siria și Hezbollah.

Avionuele J-15  vor decola de pe portavionul chinez Liaoning-CV-16, care a ajuns la țărmurile siriene pe 26 septembrie, aşa cum FLUX 24 a anunţat deja.

Este prima sa operațiune militară a Chinei în Orientul Mijlociu, mai spune Debka.

Siteul israelian mai notează două evenimente importante.

În primul rând este vorba de o celulă comună de război rusă-iraniană-siriană-irakiană, care a fost creată în cadrul Ministerului Apărării irakian din Bagdad.Acest centru de comandă organizează, de asemenea, transferul forțelor șiițe iranieni  în Siria.

În al doilea rând, Bagdadul și Moscova au încheiat un acord pentru ca forțele aeriene ruse să utilizeze baza aeriană Al Taqaddum de la Habbaniyah, 74 km vest de Bagdad, atât ca o locaţie pentru coridorul aerian rus în Siria și ca o bază de lansare de bombardamente împotriva forțelor Isis si a infrastructurii în nordul Irakului și nordul Siriei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img