spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeMusk: În unele regiuni din estul Ucrainei majoritatea populației este formată de...

Musk: În unele regiuni din estul Ucrainei majoritatea populației este formată de ruși, iar ei preferă Rusia

-

Omul de afaceri Elon Musk a avut o dispută, pe Twitter, cu senatorul american Lindsey Graham, referitoare la cauzele conflictului din Ucraina. Întreprinzătorul a scris că în unele regiuni din estul Ucrainei predomină rușii, care vor să adere la Rusia, informează Kommersant.

”Dacă dumneavoastră considerați că voința poporului contează, în orice regiune de conflict trebuie susținută voința celor care trăiesc acolo. O mare parte a Ucrainei vrea fără echivoc să fie parte a Ucrainei, dar în unele regiuni din estul țării majoritatea populației este formată de ruși, iar ei preferă Rusia”, a scris Elon Musk pe Twitter.

- Reclama -

Musk a publicat o hartă cu rezultatele alegerilor pentru Rada Supremă din 2012. Pe hartă se observă că locuitorii din estul Ucrainei au votat cu ”Partidul regiunilor”, care a învins în alegeri. ”Este evident că toți care au votat pentru un partid pro-rus au vrut să adere la Rusia, dar să spui că nimeni nu a dorit așa ceva este, de asemenea, incorect”, a adăugat omul de afaceri.

La 3 octombrie, miliardarul american a propus un plan de reglementare a conflictului ucrainean, conform căruia referendumurile din Republicile Donețk și Lugansk, regiunile Zaporojie și Herson ar trebui repetate pentru a se desfășura sub supravegherea ONU și ar trebui confirmat statutul Crimeii ca subiect al Federației Rusie. Musk a lansat și un sondaj de opinie, întrebând dacă voința locuitorilor din Donbass și Crimeea ar trebui să decidă apartenența respectivelor teritorii. Politicienii ucraineni au criticat declarațiile antreprenorului, o parte dintre comentarii fiind însoțite de jigniri personale.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img