spot_img
10.9 C
București
sâmbătă, mai 11, 2024
AcasăcoronavirusMărturie șocantă din Spitalul Suceava

Mărturie șocantă din Spitalul Suceava

-

Un cadru medical de la Spitalul Județean Suceava a dezvăluit luni ceea ce se petrece în interiorul unității spitalicești în această perioadă de criză, conform Ziar de Suceava.

„La Spitalul din Suceava avem deja 52 de cadre medicale care sunt infectate cu coronavirus”, a declarat luni pentru AGERPRES secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru

- Advertisement -

Mai mult alte mărturii vorbesc despre ascunderea cauzei morții unor pacienți, care în realitate ar fi decedat din cauză de COVID-19.

ÎNREGISTRAREA AUDIO O PUTEȚI ASCULTA AICI:

- Advertisement -

CITIȚI ȘI: Morți de coronavirus ascunși în spitalul liberalului Flutur

„Toată lumea este revoltată, nimeni nu înțelege nimic, nu ni se spune nimic, nu ni se comunică nimic de azi-noapte, la ora 2.00. S-a trimis un mesaj că este ordin de ministru ca tot personalul spitalului, de la brancardieri, infirmieri, asistenți, medici, să se prezinte la 07.30 cu băgăjel minim în spital. Acum am venit, toată lumea este adunată pe toate secțiile. Ni se transmite că cei care suntem contacți ai unor pacienți  pozitivi să mergem la Pneumologie împreună cu cei care sunt deja confirmați pozitivi. Iar ceilalți stau și așteaptă un alt ordin de ministru.

Sunt până în prezent 28 de medici confirmați pozitivi și foarte mult personal mediu dintre care infirmiere și asistente care sunt pozitivi.

Întrebarea ar fi așa <Dar dacă noi suntem contacți, de ce trebuie să ne internăm împreună cu cei infectați?>  Când se știe că, deci contacții pacienților care au devenit pozitivi se izolează la domiciliu. De ce nu putem să ne izolăm la domiciliu? De ce trebuie să fim internați pe aceeași secție în care pacienții pozitivi, împreună cu cei care sunt suspecți, stau pe același palier cu o singură baie. S-au făcut teste, au început să facă teste la personal, după care s-a refuzat să se efectueze teste, s-a spus că teste se vor face doar la cei care devin simptomatici, adică au febră, cefalee, dureri în gât. Nu s-au mai făcut teste, au fost colegi care au stat câte cinci ore la rând la Infecțioase și la Ambulator, în curte, au așteptat, după care au fost trimiși acasă spunându-le că <Dacă nu sunteți simptomatici, nu vi se recoltă.>

Avem măști simple. Ni s-a dat câte o mască, pentru că în spital așa a fost, deci asistentelor pe o secție li se dădea câte o cutie de măști. 30 de măști pe o tură de 10 – 20 de asistente, câte erau, pe care trebuiau să le țină 12 – 24 de ore, o mască. Indiferent că îți scuipa ăla în față, sau nu-ți scuipa, masca aia trebuia s-o păstrezi 24 de ore pentru că altă mască nu îți dădea. Măștile se dădeau personal, în mânuță, câte una pe tură.

Și acum tot personalul este cu mască simplă chirurgicală, nu ar nimeni mască de protecție, noi neștiind care suntem infectați.

(…) La Boli Infecțioase, în secția unde este salon pentru Terapie Intensivă, cu pacient suspect, alături sunt pacienți cu forme ușoare confirmați cu coronavirus, care se plimbă pe coridoare, ies din salon.

(…) Nu știm ce să facem.

(…) Așteptăm să spună cine merge acasă, cine rămâne, suntem toți contacți ai celor infectați. Colegii noștrii au venit la muncă până au devenit simptomatici, ceilorlați nu li se recoltează că încă nu pot fi simptomatici dar pot fi în perioada de incubație și așteptăm.

(…) Toată lumea așteaptă un ordin sau un răspuns, ce ar trebui să facem în continuare. Mergem acasă la familiile noastre? Mâine venim în mod normal la serviciu? Azi rămânem în mod normal la serviciu să muncim? Da, doamna Zorescu a spus așa: <Luni veniți în mod normal la serviciu, chiar dacă ați fost contact direct cu o persoana COVID pozitiv>”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img