Mita șefului Permise Suceava, fost Maramureș, duce la partidul lui Ponta

0

Consilierul județean maramureșean implicat în dosarul șefului Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava, anterior la Maramureș, reținut joi de DNA, este Adrian Filip de la Pro România, anunță 2mnews.

Filiala județeană Pro România Maramureș este condusă de fosta șefă a Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș, Viorica Marincaș (foto). Polițistul Donciu, reținut în caz, este ginerele fostului senator, președinte al CJ Maramureș, consilier județean și consilier local Teodor Ardelean, managerul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.

Filip a fost șeful PSD Vișeu de Sus și a fost implicat în multe afaceri auto. În 2006, Hotnews scria de afaceri cu mașini aduse din Germania. El a fost acuzat că ar fi mușamalizat cazul unui angajat al său care a murit electrocutat la vila sa din Vișeu. Fost primar în Vișeu a fost declarat incompatibil.

Un fost şef al Serviciului de permise auto şi înmatriculări Maramureş, împuternicit în prezent într-o funcţie similară la Suceava în locul celebrului Radu Obreja arestat pentru mită, a fost reţinut sub acuzaţia că a cumpărat influenţa unui consilier judeţean pentru a rămâne în funcţie. De asemenea, este acuzat că a primit mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul auto şi pentru înmatricularea unor autovehicule.

Donciu a ocupat, prin împuternicire, funcția de șef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Maramureș după pensionarea lui Florin Șironka, iar din 22 martie 2021 a fost împuternicit, pentru 3 luni, la comanda structurii similare din Suceava – numită Fabrica de Permise, după ce în noiembrie 2020 DNA a destructurat o reţea specializată în fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului auto, din care făceau parte angajaţi ai serviciului și despre care s-a spus că era condusă de fostul şef, Radu Obreja (după înlocuirea lui Obreja cu Alexandru Duţuc, și acesta a renunțat la șefia serviciului, demisionând, moment în care a fost împuternicit la conducere Donciu).

Conform procurorilor, la data de 4 februarie, Donciu Viorel-Andrei, în calitate şef al SPCRPCIV Maramureş, ar fi cumpărat influenţa unui consilier de la  Consiliul Judeţean Maramureş, pe care acesta din urmă pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât să fie desemnat în continuare în aceeaşi funcţie. Numirea în calitate de şef al SPCRPCIV Maramureş expira în data de 15 februarie 2021.