spot_img
5.9 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăALEGERI 2020Ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior: Guvernul Ungariei este pregătit...

Ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior: Guvernul Ungariei este pregătit să reducă impozitele achitate de angajator cu încă 4%

-

După criza economică globală din 2008, Ungaria a avut nevoie de cinci ani pentru a intra din nou pe o traiectorie de creştere, însă acum s-a reuşit ca în numai un an şi jumătate de la izbucnirea epidemiei să fie atins nivelul de dinainte de epidemie, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, joi, potrivit unui comunicat emis de minister.

La conferinţa Business Services Hungary 2021, Péter Szijjártó a declarat: pentru ca performanţa economică să atingă – încă de la începutul acestei veri – nivelul de dinainte de epidemie, Guvernul Ungariei a trebuit să identifice aliaţi care să fie dispuşi să realizeze, chiar şi în momentele dificile, nişte extinderi ale capacităţilor.

- Advertisement -

Ministrul a arătat că în timpul recesiunii din 2008-2009, guvernul de atunci s-a concentrat pe acordarea de ajutoare şi împrumuturi. În schimb, conducerea actuală a învăţat din greşelile trecutului şi s-a concentrat pe protejarea locurilor de muncă, în plus faţă de protejarea sănătăţii populaţiei. Atunci, pentru a reveni pe calea creşterii economice a fost nevoie de cinci ani, iar acum, de numai un an şi jumătate, a subliniat Szijjártó.

În acest context, şeful diplomaţiei ungare a remarcat că în prezent are loc redistribuirea capacităţilor economice, iar cei care au reuşit să realizeze dezvoltări se pot afla printre câştigătorii noii ere economice mondiale.

- Advertisement -

Potrivit lui Péter Szijjártó, puterea economiei naţionale se reflectă în faptul că în ultimii doi ani, ocuparea forţei de muncă, investiţiile şi creşterea economică trimestrială din Ungaria au atins vârfuri istorice. În cel de-al doilea trimestru al acestui an, creşterea economică a ajuns la un nivel record, de 18%, iar în cel de-al treilea trimestru s-a reuşit obţinerea unei creşteri de peste 6%. Aceasta din urmă este a doua cea mai mare valoare înregistrată vreodată.

Ministrul a vorbit şi despre faptul că în ultimii douăzeci de ani, Ungaria a devenit un centru regional al sectorului de servicii pentru afaceri, iar acest sector joacă un rol din ce în ce mai important în economia maghiară, contribuind semnificativ la noile dimensiuni ale acesteia.

Guvernul Ungariei este pregătit să reducă impozitele achitate de angajator cu încă 4%, a adăugat ministrul.

Potrivit celor mai recente date, în Ungaria funcţionează astăzi 156 de centre de servicii pentru afaceri, care oferă locuri de muncă la peste 70 000 de oameni. Asta înseamnă o creştere de 50% în cinci ani. Acest sector joacă un rol important şi în păstrarea în ţară a forţei de muncă tinere, respectiv în încurajarea revenirii acasă a tinerilor care au emigrat din Ungaria. 

Ministrul a lăudat diversificarea geografică a sectorului, arătând că acest sector angajează multe persoane şi în afara Budapestei. De exemplu, 4500 de oameni, la Debrecen, 3600, în Székesfehérvár, 1400, la Szeged şi la Miskolc, iar 1250, la Pécs.

În plus, Péter Szijjártó a considerat ca fiind important de menţionat că 40% din centrele de servicii pentru afaceri din Ungaria oferă servicii la nivel global.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img