spot_img
20.5 C
București
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăcoronavirusVIDEO/Europarlamentarul Terheș față în față cu comisara Stella Kyriakides în plenul Parlamentului...

VIDEO/Europarlamentarul Terheș față în față cu comisara Stella Kyriakides în plenul Parlamentului European: Publicați integral contractele cu firmele producătoare de vaccin!

-

Europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes a acuzat Comisia Europeana in plenul Parlamentului European, pe data de 22 noiembrie 2021, ca, sub conducerea Ursulei von der Leyen, aceasta „face tranzitia Uniunii Europene de la democratie la tiranie”. Dovada in acest sens este Certificatul Verde Digital si faptul ca, pana la aceasta data, Comisia Europeana nu a publicat integral contractele cu firmele de vaccinare.

- Reclama -

„Si, din moment ce o avem pe doamna comisar aici, ii solicit deschis sa publice integral toate contractele semnate intre Uniunea Europeana si aceste companii de vaccinuri pentru ca atat cetatenii UE, cat si noi, europarlamentarii, sa stim cu exactitate ce contin acestea”, i-a spus in fata europarlamentarul Terhes comisarei Kyriakides.

Prezentam integral transcriptul discursului tradus in romana:

„Stimate presedinte [de sedinta],stimate comisar,protectia drepturilor si libertatilor fundamentale ale fiecarei persoane este fundamentul proiectului european si motivul existentei UE. Parintii fondatori ai acestui proiect european, ca Schuman si Adenauer, au gandit o Europa in care guvernele si birocratii lucreaza pentru oameni si nu contra lor ori sa ii controleze, cum se intampla in Uniunea Sovietica.Sub conducerea Ursulei von der Leyen, din pacate, Uniunea Europeana face o tranzitie de la democratie la tiranie, iar Certificatul Verde dovedeste asta.De la Uniune in care „deciziile se iau cu respectarea deplina a principiului transparentei si cat mai aproape cu putinta de cetateni”, cum spune Tratatul Uniunii Europene, vedem acum o Uniune Europeana care devine tot mai putin transparenta, decizii importante fiind luate in spatele usilor inchise sau departe de oameni. Contractele semnate intre UE si companiile de vaccinuri dovedesc acest lucru.Si, din moment ce o avem pe doamna comisar aici, ii solicit deschis sa publice integral toate contractele semnate intre Uniunea Europeana si aceste companii de vaccinuri pentru ca atat cetatenii UE, cat si noi, europarlamentarii, sa stim cu exactitate ce contin acestea.Multumesc.”

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...