spot_img
10.7 C
București
joi, octombrie 6, 2022
AcasăEconomieMinistrul PSD al Transporturilor: Singura legătură a statului cu Blue Air este...

Ministrul PSD al Transporturilor: Singura legătură a statului cu Blue Air este că are de recuperat aceste sume înapoi, aceste 300 de milioane cu dobânzi, asta este legătura statului

-

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat, marţi, la Parlament, despre recuperarea de către români a banilor de la Blue Air, că dacă se anulează în Timişoare autobuzul 33 nu vine Fritz să pună autobuze la dispoziţie şi că el nu este nici contabilul şi nici CEO-ul de la Blue Air. Ministrul a arătat că banii trebuie recuperaţi de la companie şi că singura legătură a statului cu Blue Air este că are de recuperat aceste sume înapoi, aceste 300 de milioane cu dobânzi.

”În urmă cu două săptămâni, Lufthansa a anulat 800 de zboruri. Nu a venit Olaf Sholz să îi ducă pe cetăţenii germani aflaţi în diverse situaţii înapoi în Germania. Vorbim de regulamente europene (..) Îi îndemn pe cetăţeni să ceară despăgubiri conform regulamentelor europene iar Guvernul României trebuie să recupereze, de asemenea, sumele cheltuite şi transferate Tarom pentru aceste destinaţii, de la Blue Air”, a spus ministrul despre banii pe care românii trebuie să îi recupereze de la compania privată.

El a precizat că nu îşi doreşte ca Blue Air să intre în faliment şi crede că nici un român nu îşi doreşte acest lucru, pentru că este o companie românească.

”Aţi văzut că există agresivitate pe această piaţă în a se ocupa locul lăsat liber de Blue Air. Eu mi-aş dori ca această companie să îşi revină, iar cetăţenii să îşi recâştige încrederea, e foarte important, în Blue Air”, a spus Sorin Grindeanu, precizând că românii trebuie să îşi recupereze banii de la compania Blue Air. ”

„Dacă au asigurări acoperitoare nu cred că e o problemă, de la firmele de asigurări care au acoperit. Sunt cazuri şi cazuri. Firma nu a dat faliment, este faza dinaintea falimentului. E extrem exemplul pe care vi-l dau, vă vorbeam de regulamente europene. Vă repet, 800 de curse anulate, cetăţenii şi-au primit banii înapoi. Dacă se anulează în Timişoare autobuzul 33 din Calea Şagului până în centru, nu vine Fritz să pună autobuze la dispoziţie, cetăţenii încearcă, dacă şi-au achiziţionat bilete, să le folosească cumva, să recupereze banii, sau..există diverse soluţii de care aminteau inclusiv cei de la Blue Air. Eu nu sunt contabilul şi CEO-ul de la Blue Air”, a spus Grindeanu.

El a precizat că există foarte multe companii private în acest moment.

”Eu cred că sunt de bună credinţă şi îşi doresc să revină pe piaţă. Singura legătură a statului cu Blue Air este că are de recuperat aceste sume înapoi, aceste 300 de milioane cu dobânzi, asta este legătura statului”, a mai spus Grindeanu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...