spot_img
17.4 C
București
joi, octombrie 6, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu: România are la dispoziție un grup de consultanță al...

Europarlamentarul Dan Motreanu: România are la dispoziție un grup de consultanță al Comisiei Europeane pentru proiectele din domeniul transporturilor

-

România are la dispoziție un grup de consultanță al Comisiei Europeane pentru proiectele din domeniul transporturilor, a anunțat Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi.Acest grup de consultanță vine la București și se uită dinainte pe toate proiectele pe care România le pregătește pentru a fi depuse către finanțare, a anunțat pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

CE MAI SUSȚINE DAN MOTREANU:

„România nu a avut niciodată așa ceva la dispoziție și eu sper ca asta să ducă la creșterea capacității de aborbție a acestor fonduri”, a spus Adina Vălean. Ea a menționat că numărul specialiștilor capabili să realizeze aceste proiecte este limitat.

ℹ️ ”România are o situație bună, sunt bani foarte mulți, există consultanță permanentă, are posibilitatea de a investi în ceea ce are nevoie, fără o condiționalitate excesivă din punct de vedere al politicilor verzi”, a menționat Adina Vălean.

ℹ️ „Proiectele de infrastructură durează. Important e să nu schimbi prioritățile și să o iei de la capăt tot timpul, ceea ce a făcut România atâția ani. De faptul că lucrurile ar fi întârziate, nu am nici o informare. Singurul lucru pe care l-au spus experții a fost acela că sunt multe proiecte simultan și că dacă nu se accelerează să se obțină un sprijin suplimentar de la alte companii de profil din Uniunea Europeană poate să întârzie procedura de documentare”, a afirmat Adina Vălean.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...