spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăExterneMinistrul desemnat al Justiției din noul guvern israelian, originar din România

Ministrul desemnat al Justiției din noul guvern israelian, originar din România

-

Ayelet Shaked, propusă pentru funcţia de ministru al Justiţiei în noul Guvern israelian format de Benjamin Netanyahu, provine dintr-o familie de imigranţi din România.

- Reclama -

Ayelet Shaked, în vârstă de 39 de ani, este propunerea făcută de partidul naţionalist Habayit Hayehudi (Căminul Evreiesc), pentru funcţia de ministru israelian al Justiţiei, transmite Mediafax.

Ayelet Shaked provine dintr-o familie de colonişti evrei mutaţi în actualul teritoriu israelian în anul 1882. Străbunicii lui Ayelet Shaked din partea mamei au emigrat din România. Tatăl lui Ayelet Shaked provenea dintr-o familie de evrei din Irak.

Ayelet Shaked, care chiar astăzi împlineşte 39 de ani, este inginer pentru tehnologia informaţională, intrând în politică în anul 2013, când a obţinut un loc în Knesset pe lista partidului Habayit Hayehudi (Căminul Evreiesc).

Premierul Benjamin Netanyahu (liderul partidului Likud – centru-dreapta) a alcătuit o nouă coaliţie guvernamentală cu partidul Habayit Hayehudi (Căminul Evreiesc – naţionalist), cu mişcarea religioasă Iudaismul Unit al Torei, cu partidul Shas şi cu formaţiunea Kulanu (centru). Noua coaliţie va avea o majoritate la limită în Knesset (61 de locuri din totalul de 120).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img