spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăhighlightPonta, declarație bombă în fața jurnaliștilor străini: UE a suspendat fonduri de...

Ponta, declarație bombă în fața jurnaliștilor străini: UE a suspendat fonduri de un miliard de euro destinate României din cauza corupției

-

Premierul Victor Ponta a afirmat joi, în cursul unei întâlniri cu jurnalişti străini, că Uniunea Europeană a suspendat fonduri de un miliard de euro destinate unor proiecte din România, pe fondul suspiciunilor de corupţie şi alte nereguli.

- Reclama -

Victor Ponta a declarat că există o „problemă uriaşă” privind plângerile vizând finanţările europene, explicând că acestea sunt investigate automat de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), informează Mediafax.

Dacă apar suspiciuni privind vreun caz, acesta este blocat şi nu mai putem solicita bani din partea Uniunii Europene”, a adăugat premierul.

Premierul României a subliniat că, dacă nu se va lua o decizie privind aceste cazuri până la 31 decembrie 2015, proiectele vor fi finanţate din bugetul de stat.

Victor Ponta a precizat că suspiciunile se referă la proiecte în domeniul resurselor umane, alimentării cu apă şi unor finanţări de 400 de milioane de euro pentru extinderea reţelei de metrou.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img