spot_img
2.4 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeMinistrul de externe ucrainean, nervos pe "unele țări occidentale": Nu ne dați...

Ministrul de externe ucrainean, nervos pe „unele țări occidentale”: Nu ne dați lecții de morală

-

Ucraina consideră criticile adresate ei de către unele țări occidentale ca fiind neconstructive  privind inadmisibilitatea lovirii unor ținte situate pe teritoriul Rusiei.

- Reclama -

Ministrul a declarat acest lucru într-un interviu pentru ziarul german Tagesschau citat de BucPress din Cernăuți.

După cum notează publicația, în timpul interviului, Kuleba nu a dat un răspuns direct la întrebarea dacă Ucraina a efectuat atacuri cu drone asupra bazelor aeriene militare rusești, unde au avut loc exploziile.

„În calitate de ministru al Afacerilor Externe, nu pot comenta ceea ce se întâmplă pe teritoriul Rusiei”, a spus el.

Totodată, oficialul guvernamental a reamintit că bombardierele au sediul pe aerodromurile rusești unde au avut loc exploziile, ele lansează lovituri cu rachete asupra sistemului energetic al Ucrainei și ucid ucraineni. În același timp, el a respins criticile la adresa Ucrainei legate de presupusele atacuri, îndemnând „să nu-I  dea lecții de morală”.

„Nu este nevoie să dați lecții de morală Ucrainei”, a subliniat Kuleba.

„Nu înțeleg ce înseamnă că Ucraina se joacă cu focul. Putin a venit să ne distrugă – ca stat, ca națiune. Dacă un criminal a venit în apartamentul dumneavoastră  și a încercat să vă omoare, iar vecinul zic: Domnule, nu te juca cu focul, nu-l provoca, atunci probabil ați  spune că vecinul și-a pierdut mințile”, a notat ministrul.

Dmytro Kuleba a adăugat că Ucraina speră să primească tancul  de luptă Leopard 2 din Germania ca parte a aprovizionării viitoare cu arme germane.

„O astfel de decizie nu a fost încă adoptată, nu există angajamente. Dar lucrăm la ea”, a explicat oficialul guvernamental.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img