spot_img
5.1 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeReprezentantul american la NATO: Țările membre NATO se confruntă cu o penurie...

Reprezentantul american la NATO: Țările membre NATO se confruntă cu o penurie foarte reală de arme și muniții din cauza conflictului din Ucraina

-

Țările membre NATO se confruntă cu o penurie foarte reală de arme și muniții din cauza conflictului din Ucraina, a declarat Reprezentantul Permanent al SUA la organizație Julianne Smith.”Eforturile se concentrează pe scăderea stocurilor în întreaga alianță – în țări precum Estonia , care a oferit Ucrainei o asistență extraordinară de securitate. Ei se confruntă cu lipsuri foarte reale și nu sunt singuri. Vedem acest lucru în întreaga alianță”, a spus ea.

- Reclama -

Acum Washingtonul și aliații săi încearcă să convingă companiile occidentale de apărare să crească și, dacă este cazul, să reia producția de arme, garantându-le cererea de produse pe termen lung, a adăugat reprezentantul permanent.

În noiembrie, The New York Times, citând un reprezentant al alianței, a scris că din 30 de țări ale blocului militar, 20 au epuizat deja posibilitățile de furnizare de arme Ucrainei. În același timp, așa cum se specifică în articol, celelalte zece state, inclusiv Franța, Germania și Italia, și-au exprimat disponibilitatea de a continua să ofere asistență.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img