spot_img
16.8 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizeMinistrul de externe italian: Ministrul de interne francez să iși ceară scuze

Ministrul de externe italian: Ministrul de interne francez să iși ceară scuze

-

Şeful diplomaţiei italiene a pretins scuze vineri din partea ministrului francez de interne Gerald Darmanin, ale cărui afirmaţii despre incapacitatea Romei de a gestiona imigraţia constituie „o insultă vulgară”, în opinia sa, transmite AFP conform Agerpres.

- Reclama -

„Este o insultă gratuită şi vulgară adresată unei ţări prietene, aliate” şi „când cineva ofensează în mod gratuit o altă persoană minimumul pe care poată să-l facă este să-şi ceară scuze”, a apreciat Antonio Tajani într-un interviu acordat cotidianului Il Corriere della Sera.

Tajani şi-a anulat joi seară prima vizită la Paris, unde urma să se întâlnească cu omoloaga sa franceză Catherine Colonna, după declaraţiile lui Gerald Darmanin făcute la RMC în care o acuza pe şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, că este „incapabilă să reglementeze problemele legate de migraţie pentru care a fost aleasă”.

Catherine Colonna a publicat rapid un mesaj în italiană pe Twitter, afirmând că „relaţia între Italia şi Franţa se bazează pe respect mutual între cele două ţări ale noastre şi între conducătorii lor”. Ea i-a telefonat în acest context lui Tajani.

„Catherine Colonna mi-a telefonat de două ori pentru a-mi spune că este dezolată, a fost foarte cordială”, a asigurat Antonio Tajani, apreciind totuşi că explicaţiile Parisului rămân „insuficiente”.

„Este un atac rece, o lovitură de pumnal în spate din partea unui membru de prim-plan al guvernului francez. Sunt lucruri care nu pot fi ignorate. Restul executivului lui Macron nu gândeşte desigur ca Darmanin”, a insistat Tajani.

Imigraţia este de mai mulţi ani un subiect ultrasensibil în relaţiile franco-italiene.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img