spot_img
23.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Educaţia, alături de sănătate, trebuie să rămână "pilonii pe care...

Premierul Ciucă: Educaţia, alături de sănătate, trebuie să rămână „pilonii pe care România se va dezvolta

-

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a afirmat că educaţia, alături de sănătate, trebuie să rămână „pilonii pe care România se va dezvolta” şi de acum încolo pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor, la finalul întâlnirilor pe care le-a avut, vineri, cu elevii olimpici şi profesorii de la Colegiul Naţional Petru Rareş şi de la Colegiul Naţional Roman Vodă, din judeţul Neamţ.

- Reclama -

Şeful Executivului efectuează vineri o vizită de lucru în judeţul Neamţ.

„Multă bucurie şi emoţie la întâlnirea cu tinerii performanţi şi cu profesorii coordonatori de la Colegiul Naţional Petru Rareş şi de la Colegiul Naţional Roman Vodă, din judeţul Neamţ. I-am felicitat pentru rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare în domenii multiple – matematică, informatică, robotică, biologie, chimie, limbi străine. Prin muncă, perseverenţa şi profesionalism au reuşit să facă istorie. I-am premiat pentru meritele obţinute atât prin propriul efort, dar şi prin susţinerea părinţilor, cadrelor didactice şi a mediului social care au făcut posibile aceste rezultate de excepţie şi o educaţia frumoasă”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Premierul a reamintit că începând de anul trecut Guvernul a majorat premiile acordate tinerilor care fac performanţă la competiţiile şcolare şi sportive tocmai pentru a le recunoaşte acest efort susţinut şi curajul de a-şi alege atât de devreme ceea ce vor să facă în viaţă.

„Consider că este responsabilitatea Guvernului să ofere cadrul general care să motiveze şi încurajeze profesorii, elevii, familiile să susţină performanţa şi educaţia tinerilor. În Parlament sunt dezbătute şi aprobate legile educaţiei, rezultat al unor ample consultări, care se vor constitui într-un suport pentru reformarea şi modernizarea învăţământului. În scurt timp noul pachet va fi aprobat, promulgat şi vom reuşi astfel să punem în practică Proiectul „România Educată””, a afirmat Ciucă.

Totodată, el şi-a exprimat convingerea, în calitate de premier, că educaţia, alături de sănătate, trebuie să rămână pilonii pe care România se va dezvolta şi de acum încolo pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img