spot_img
17.7 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeUn nou masacru în Serbia: 8 morți și 14 răniți

Un nou masacru în Serbia: 8 morți și 14 răniți

-

Un nou atac sângeros în Serbia s-a petrecut azi-noapte în apropiere de Mladenovac. Opt persoane au fost ucise, iar 14 rănite, s-a spus pentru Tanjug la Ministerul Afacerilor Interne. Potrivit ultimelor informații, autorul masacrului a fost arestat în apropiere de Kragujevac.  

- Reclama -

Membrii Ministerului Afacerilor Interne, după o percheziție amplă, l-au arestat pe U. B. (2002) în apropierea orașului Kragujevac. El se suspectează că azi noapte a ucis opt persoane și a rănit 14 cu o armă de foc. 

Uroš B. (21), care este suspectat că a ucis azi noapte opt persoane și a rănit 14 cu o armă de foc, a răpit un taximetrist în Mladenovac și, amenințându-l cu pistolul, l-a forțat să-l conducă până la Vinjište, lângă Kragujevac, unde s-a ascuns la o rudă apropiată, transmite Tanjug. 

Bunicul lui Uroš B. a fost arestat astăzi după ce polițiștii au găsit în casa lui bombe, o pușcă automată și muniție, transmite corespondentul Tanjug din Kragujevac. 

Suspectul în vârstă de 21 de ani, s-ar fi luat la ceartă cu mai multe persoane, după care a plecat acasă, s-a întors cu o pușcă automată și a deschis focul dintr-un vehicul în mişcare şi apoi a fugit, anunță RTS. Mai întâi a ucis un polițist și pe sora acestuia în localitatea Dubona, și a tras într-un grup de tineri, pentru ca apoi să se îndrepte spre Malo Orašje unde a continuat masacrul.

Poliția a declanșat o amplă operațiune de căutare a trăgătorului, toate unitățile Ministerului de Interne fiind pe teren.

Autorul masacrului a fost căutat toată noaptea de poliţie, cu elicoptere, camere termice și câini polițiști, dar nu a fost prins. În zonă a fost declarată stare de asediu. Peste 600 de polițiști participă la căutarea atacatorului.

Ministrul de Interne Bratislav Gašić a numit acest atac drept un act de terorism.

Persoanele rănite sunt internate în spitalele din Smederevo și Belgrad. La spitalul din Smederevo au fost transferați 10 răniți dintre care 4 au murit. Două persoane de 21 și 23 de ani sunt grav rănite și transferate la spitalul Dragiša Mišović, iar starea lor de sănătate este gravă. 8 răniți care se află la Centrul Clinic de Urgență sunt în stare stabilă. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img