spot_img
13.7 C
București
vineri, martie 24, 2023
AcasăDezvaluiriMinistrul Dandana a scăzut din pix 40 milioane de euro pentru prietenul...

Ministrul Dandana a scăzut din pix 40 milioane de euro pentru prietenul său

-

”Politica dusă de actualul ministru al Energiei a schimbat dramatic lucrurile în defavoarea statului român” declară liderul sindical Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, conform Radio Infinit din Târgu Jiu.

- Reclama -

Acest sindicat l-a acuzat pe Virgil Popescu că a oprit, abuziv, activitatea Termocentralei Mintia, în martie anul trecut, şi a scăzut „din pix” valoarea obiectivului strategic cu 40 milioane de euro (de la 100 de milioane de euro, la doar 60 de milioane de euro), retrăgând-o din exploatare în decembrie 2021, pentru ca, zilele trecute, să fie aprobată vânzarea termocentralei, „al cărei preţ va scădea, la licitaţiile care vor urma, ca să o cumpere cine trebuie”.

Conform unor informații vehiculate în media Mintia ar fi dorită de omul de afaceri Gabriel Comănescu pentru care Virgil Popescu zis și Dandana a făcut mai multe proiecte în PNRR care au nemulțumit inclusiv Comisia Europeană.

Cristian Iștoc consideră că Termocentrala Mintia nu ar trebui scoasă la vânzare ci trecută în rezervă, până când va putea fi modernizată și adaptată la alt tip de resurse. Liderul sindical observă că, de când Virgil Popescu a fost numit ministru al Energiei, România s-a transformat din exportator net de energie electrică, importator.

Liderul sindical de la Hunedoara mai spune că nu războiul din Ucraina a generat creșterea uriașă a prețurilor la energia electrică în România, ci închiderea capacităților pe cărbune.

”Prețurile n-o să scadă niciodată dacă nu creștem oferta” spune Cristian Iștoc.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img