spot_img
1.3 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăPublicitate PoliticăMinistrul Agriculturii susține că înaintea de începerea războiului din Ucraina s-au alocat...

Ministrul Agriculturii susține că înaintea de începerea războiului din Ucraina s-au alocat peste 500 de milioane de euro din bugetul naţional pentru menţinerea preţurilor alimentelor agro-alimentare în cazul unei eventuale lipse a acestora

-

Ministerul Agriculturii a alocat, înainte de începerea războiului în Ucraina, peste 500 de milioane de euro din bugetul naţional pentru menţinerea preţurilor alimentelor agro-alimentare în cazul unei eventuale lipse a acestora, a declarat vineri, la Târgu Jiu, ministrul Adrian Chesnoiu.

- Reclama -

El a precizat că aceasta a fost prima măsură luată pentru a stopa o creştere rapidă a preţurilor alimentelor, iar majorările pe care populaţia le resimte au avut drept principală cauză creşterea costului energiei şi gazelor naturale.

„Prima măsură pe care am luat-o înainte să înceapă războiul din Ucraina a fost să cuprindem în bugetul Ministerului acele sume necesare fermierilor români pentru a menţine constantă producţia. Şi am alocat peste 500 de milioane de euro din bugetul naţional astfel încât o eventuală lipsă sau penurie de produse agro-alimentare din piaţă să nu creeze o accelerare prea rapidă a preţurilor. (…) Preţurile la alimente ca şi la celelalte produse au pornit de la nişte cauze şi principala cauză a fost creşterea la energie şi gaze naturale, care de mai bine de un an şi jumătate cresc constant”, a spus Chesnoiu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img