spot_img
4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăAnalizeMinistru ungar: Coaliţia Fidesz-KDNP a primit aproape 2,9 milioane de voturi, peste...

Ministru ungar: Coaliţia Fidesz-KDNP a primit aproape 2,9 milioane de voturi, peste 3,3 milioane de persoane s-au declarat de acord cu legea anti LGBT. Bruxelles-ul să nu pedepsească electoratul ungar

-

Bruxelles-ul greşeşte „cântând la unison” cu stânga din Ungaria, întrucât aceasta a fost respinsă de unguri chiar acum, cu o mare majoritate – a declarat Gergely Gulyás, ministrul care conduce Cancelaria Prim-ministrului, ca reacţie la declaraţia de marţi a preşedintei Comisiei Europene.

- Reclama -

Ursula von der Leyen a declarat, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg: Comisia Europeană a trimis o notificare oficială Ungariei cu privire la lansarea aşa-numitului mecanism de condiţionalitate care leagă plata fondurilor UE de statul de drept. 

Gergely Gulyás a prezentat poziţia guvernului ungar, explicând pentru agenţia ungară de presă MTI: coaliţia Fidesz-KDNP a primit aproape 2,9 milioane de voturi la alegerile parlamentare de duminică, în timp ce peste 3,3 milioane de persoane s-au declarat de acord cu legea protecţiei copilului. 

Acest sprijin este fără precedent atât în privinţa partidelor de guvernământ, cât şi a cauzei legii protecţiei copilului – a subliniat el. 

În consecinţă, regulile fundamentale ale democraţiei trebuie adoptate şi de Comisie – a precizat Gulyás, adăugând: Comisia nu ar trebui să răspundă exigenţelor stângii ungare, care tocmai a suferit înfrângere, ci mai degrabă să adopte din nou bunul simţ şi să revină la dialog. Guvernul ungar a fost întotdeauna deschis pentru aceasta – a subliniat ministrul. 

El a cerut de asemenea ca Bruxelles-ul să nu pedepsească electoratul ungar pentru faptul că acesta şi-a exprimat o opinie – la alegeri şi privind legea protecţiei copilului – care nu este agreată de Bruxelles.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img