spot_img
19.4 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăDezvaluiriAdevărata bombă din Black Cube: Fondatorul și șeful companiei Dan Zorella a...

Adevărata bombă din Black Cube: Fondatorul și șeful companiei Dan Zorella a devenit cetățean român în 2014 într-o procedură de urgență. În 2014 SRI era condus de George Maior și Florian Coldea

-

Fondatorul și șeful companiei israeliene Black Cube, Dan Zorella, care a fost condamnat la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare în dosarul cu același nume, a redevenit cetățean român la data de 31 ianuarie 2014. El a depus dosarul de cetățenie pentru 12 decembrie 2013, indică documente prezentate de Anca Alexandrescu în exclusivitate marți seara la emisiunea sa de la Realitatea Plus.

- Reclama -

De asemenea Anca Alexandrescu a prezentat și jurământul de credință al lui Zorella față de statul român.

Informația scoate în evidență legăturile importante ale lui Dan Zorella cu România despre care nu se știa până în acest moment.

Conform uzanțelor, dosarul pentru cetățenia română a lui Dan Zorella a fost soluționat de urgență ceea ce indică că acesta a avut o susținere importantă la vârful statului român. De asemenea, informația poate indica și o legătură specială a lui Dan Zorella cu serviciile secrete românești, care astfel „puneau” mâna pe un „pește mare”: șeful uneia din cele mai importante companii de „spionaj” private din lume.

În 2014, SRI era condus de George Maior și Florian Coldea.

Greu de crezut că Daniel Dragomir, cel acuzat oficial în dosarul Black Cube, nu știa de legăturile lui Dan Zorella la București, mai ales că acesta fusese în SRI responsabil cu relațiile cu serviciile secrete occidentale, dar și cu cel israelian.

DIICOT a finalizat dosarul Black Cube în 2020, după ce în aprilie 2016 procurorii DIICOT au reţinut 2 agenţi Black Cube, Ron Weiner şi David Geclowicz, ambii de 25 de ani.

Firma Black Cube este fondată de Dan Zorella şi Avi Yanus, foşti ofiţeri de informaţii israelieni. Preşedintele onorific al companiei Black Cube a fost Meir Dagan, fost şef al Mossad timp de nouă ani, decedat în 2016.

Este interesant și că Dan Zorella, fost ofițer în serviciile de informații israeliene, a făcut un jurământ de credință față de un alt stat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img