spot_img
4.8 C
București
vineri, ianuarie 3, 2025
AcasăDezvaluiriMinisterul de interne britanic, scrisoare către un român: "Poți evita să devii...

Ministerul de interne britanic, scrisoare către un român: „Poți evita să devii un cerșetor dacă te întorci în România sau într-un alt stat membru al UE ”

-

Ministerul britanic de Interne a avertizat cetățenii europeni aflați în centrele de detenție și care nu au resurse să se întrețină singuri că ar fi mai bine pentru ei să părăsească de bunăvoie Marea Britanie pentru a nu deveni cerșetori în această țară, relatează The Guardian.

- Reclama -

Scrisoarea din 18 octombrie, scrisă de oficialii de la secția de imigrație a Ministerului britanic de Interne, îi spune unui cetățean român dintr-un centru de detenție de imigrare că cererea sa de cazare de urgență a fost respinsă și ar trebui să ia în considerare o altă țară. Acesta afirmă: „Poți evita să devii un cerșetor dacă te întorci în România sau într-un alt stat membru al UE unde poți beneficia deplin de Convenția Europeană a Drepturilor Omului”.

- Advertisement -

Românului care a primit această scrisoare i se mai amintește că are ”dreptul să călătorească liber, să trăiască și să studieze în orice alt stat membru al UE”, o remarcă ce pare a fi o referire la Brexit.

- Advertisement -

Arestările persoanelor aflate în Marea Britanie fără acte în regulă și expulzările s-au intensificat după referendumul din iunie anul trecut la care britanicii au votat majoritar pentru ieșirea din UE, fapt care a stârnit unele critici că executivul condus de Theresa May ar fi pornit o campanie împotriva imigranților ilegali în contextul ‘mediului ostil’ creat după acel referendum.

Detențiile și trimiterile forțate ale cetățenilor UE din Marea Britanie au crescut drastic de la votul privind Brexit, determinând criticii să pretindă că Home Office vizează în mod deliberat resortisanții UE, ca parte a „mediului ostil”.

Brexit series for FT.

Analiza datelor guvernamentale arată că deportarea cetățenilor UE este la cel mai înalt nivel de la începutul înregistrărilor, cu 5.301 refuzuri în acest an până în iunie 2017 și o politică de deportare a cetățenilor europeni acuzați de a dormi rău.

Cu toate că a fost supusă unei presiuni considerabile, Theresa May a ținut să promită de a menține drepturile cetățenilor UE până când cetățenii britanici din restul ţărilor UE sunt asigurați.

Joi seara, însă, ministrul de Externe, Boris Johnson, a încercat să reducă neliniștea, spunând la o întâlnire cu demnitari polonezi, că drepturile lor vor fi „protejate indiferent ce se întâmplă”, după Brexit.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img