spot_img
18.1 C
București
luni, mai 23, 2022
AcasăExternePuigdemont la Bruxelles pentru o reuniune cu ''lideri flamanzi'

Puigdemont la Bruxelles pentru o reuniune cu ”lideri flamanzi’

-

Liderul separatist catalan Carles Puigdemont se află luni la Bruxelles pentru o reuniune cu ”lideri flamanzi”, scrie cotidianul spaniol El Periodico, preluat de La Libre Belgique, o informație confirmată ulterior pentru AFP de o sursă guvernamentală spaniolă.

Potrivit cotidianului El Periodico, scopul prezenței lui Puigdemont la Bruxelles este ”menținerea contactelor politice”, în timp ce o altă publicație spaniolă, La Vanguardia, afirmă că liderul separatist este însoțit de alți membri ai executivului catalan destituit de guvernul central.

În urma acestor decizii alte guvernului spaniol, Theo Francken, secretar de stat belgian pentru azil și migrații, membru al partidului naționalist flamand N-VA, a semnalat că Puigdemont ar putea înainta o cerere de azil politic în Belgia. Francken s-a întrebat dacă lui Carles Puigdemont — care risca în acel moment inculparea pentru ”nesupunere” și ”deturnare de fonduri” — îi va putea fi asigurat un proces echitabil în Spania.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...