spot_img
1.3 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăALEGERI 2020MIGRANȚII DIN VESTUL ȚĂRII AGITĂ COALIȚIA: În 2 săptămâni peste 1000 de...

MIGRANȚII DIN VESTUL ȚĂRII AGITĂ COALIȚIA: În 2 săptămâni peste 1000 de migranți carantinați la Timișoara. Fritz, nemulțumit de Guvern

-

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, s-a declarat nemulţumit, încă o dată, că Guvernul nu se implică în problema migranţilor care sunt în număr tot mai mare în vestul ţării. Fritz a adăugat că, în doar două săptămâni, peste o mie de migranţi au fost carantinaţi la Timişoara, transmite news.ro.

- Reclama -

„Nu sunt mulţumit cu felul în care Guvernul tratează provocarea migraţiei aici, în vestul ţării. În Timişoara suportăm costurile acestui fenomen, costurile sociale în primul rând. Noi, ca primărie, suntem responsabili doar pentru carantinarea migranţilor care trec graniţa din Serbia. Am carantinat, în două săptămâni, peste o mie de migranţi şi după un test negativ de Covid, i-am transferat la IGI. Cadrul legal este astfel încât un solicitant de azil primeşte permis de şedere şi dreptul la libera circulaţie timp de un an. Ei sunt cazaţi peste tot în ţară, dar se întorc la Timişoara pentru că aici este un hotspot de plecare din ţară”, a declarat Dominic Fritz, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Primarul a adăugat că va solicita Guvernului să pună la dispoziţia Poliţiei diferite variante pentru a asigura transportul migranţilor spre centrele specializate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img