spot_img
36.1 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăAnalizeMERKEL PUNE FOC ÎNAINTEA ALEGERILOR: 270.000 de sirieni ajunși în Germania au...

MERKEL PUNE FOC ÎNAINTEA ALEGERILOR: 270.000 de sirieni ajunși în Germania au dreptul să își aducă familiile

-

Aproximativ 270.000 de sirieni aflați în Germania au dreptul de a-și aduce membrii familiei, indică un document guvernamental, citat miercuri de tabloidul german Bild, fiind vorba de o cifră ce ar putea alimenta dezbaterea referitoare la migrație cu mai puțin de șase luni până la alegerile federale, relatează agenția Reuters.

- Reclama -

Potrivit documentului, 431.376 de sirieni au cerut în total azil în Germania în 2015 și 2016 și, dintre ei, 267.500 vor avea dreptul la reîntregirea familiei în Germania.

Reuters notează că nici Biroul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF), nici Ministerul german de Interne nu au răspuns imediat cererilor de a face comentarii în legătură cu informația apărută în presă.

În 2016, guvernul a decis să suspende reîntregirea familiei pentru o perioadă de doi ani pentru migranții care au obținut ”protecție subsidiară” — acordată persoanelor care nu sunt considerate ca fiind persecutate individual, ci provin din țări unde este război, unde se practică tortura sau alte tratamente inumane.

Sirienii reprezintă cel mai mare grup de solicitanți de azil din Germania. Ei au fost tot mai mulți dintre cei care au primit mai degrabă protecție subsidiară decât statutul de refugiat, aceasta însemnând că beneficiază doar de dreptul de rezidență pe timp de un an, care poate fi totuși prelungit.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...