Klemm despre o posibilă vizită a lui Trump în România

0
132
Donald Trump looks out at Lake Michigan during a visit to the Milwaukee County War Memorial Center in Milwaukee, Wisconsin. REUTERS/Eric Thayer

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a declarat miercuri, la Botoșani, că îl va încuraja pe noul președinte american, Donald Trump, să viziteze România.

Ambasadorul SUA a precizat că autoritățile române au lansat o invitație oficială către Donald Trump, însă decizia finală aparține șefului de la Casa Albă.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marți că nu are date privind o posibilă vizită în România a președintelui SUA, Donald Trump, și că nu poate nici confirma, nici infirma o astfel de informație.

‘A trecut foarte mult timp de când un președinte american a venit ultima oară aici și ar fi o mare realizare dacă acest lucru s-ar întâmpla. Mi-ar plăcea foarte mult să îl încurajez pe noul președinte să viziteze România. Nu știu dacă acest lucru se va întâmpla, dar țin degetele încrucișate pentru asta’, a declarat Klemm, care a avut miercuri o întrevedere cu administrația publică locală din Botoșani.

Președintele SUA ar putea veni în România după reuniunea NATO din Europa, de la sfârșitul lunii mai. Trump ar urma să rostească un discurs în fața Camerelor reunite ale Parlamentului și să participe la un miting similar cu cel din 2002, când George W. Bush a vizitat Bucureștiul înaintea invitării României în NATO, scria marți DC News.