spot_img
22.4 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăExterneMerkel, atacată de un ministru

Merkel, atacată de un ministru

-

Cancelarul german Angela Merkel „și-a pierdut aura de invincibilitate”, a declarat sâmbătă ministrul muncii german Andrea Nahles, care a adăugat că aceasta este o veste bună pentru formațiunea sa, Partidul Social-Democrat (SPD), aflat într-o coaliție cu Partidul Creștin-Democrat (CDU) al cancelarului german, și cu ramura sa bavareză, Uniunea Social-Creștină (CSU), transmite DPA.

- Reclama -

„Pentru SPD aceasta înseamnă că putem participa cu încredere la alegerile de anul viitor”, a declarat Nahles pentru cotidianul Bild.

Ministrul muncii s-a referit la victoria recentă a partidului său la alegerile regionale din landul Renania-Palatinat (vest) ca dovadă a potențialului partidului său de a câștiga „cu o personalitate puternică și o atitudine clară”.

Partidul condus de Merkel a înregistrat pierderi la alegerile din trei landuri, la începutul lui martie, pe fondul presiunii provocate de criza refugiaților. Peste un milion de solicitanți de azil au sosit în Germania numai în 2015.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...