Membrii PSD nu și-au plătit cotizații de peste 400.000 de euro

0
290

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat, sâmbătă, blocarea unui cont al partidului, dar a precizat că situaţia se va rezolva până la finalul lunii, pentru că altfel nu vor putea fi depuse listele de candidaţi în alegeri, în condiţiile în care există restanţe de 1,7 milioane de lei la cotizaţii.

Întrebat despre blocarea unui cont al partidului pentru suma de 55.000 de euro, reprezentând datorii ale partidului de la lansarea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din 2014, de pe Arena Naţională, Dragnea a confirmat existenţa acestei probleme, însă spune că s-au luat măsuri.

„Situaţia va fi remediată până la sfârşitul lunii ianuarie, pentru că s-a stabilit – şi fiecare organizaţie şi-a luat acest angajament – să fie achitate toate cotizaţiile restante. Sfârşitul lunii ianuarie a fost termenul stabilim împreună cu trezorierul partidului. (…) Să fie conturile deblocate, pentru că dacă ai conturile blocate nu poţi depune lista (de candidaţi la alegeri – n.r.). Am stabilit ca acest stil, această abordare, prin care cotizaţia nu se mai plăteşte la partid este profund incorectă şi greşită”, a spus Liviu Dragnea, la Piatra Neamţ, în finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional.

Liderul PSD a criticat atitudinea membrilor partidului de până acum, care nu şi-au plătit cotizaţiile, afirmând că acestea erau de minimum un leu. „Este o cotizaţie foarte mare, foarte greu de plătit”, a spus, ironic, Dragnea