Mehedinți: PRIMUL STRAT DE ASFALT PE DJ 607A, ÎNTRE MARMANU – HUSNICIOARA – PERI – PRUNIȘOR (DN 6).

0

Lucrările pe unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră din Mehedinți au ajuns într-un stadiu avansat, pe DJ 607A fiind turnat primul strat de asfalt pe porțiunea cuprinsă între intersecția cu drumul care duce la Marmanu și intersecția cu DN 6, la Prunișor.
Constructorul a anunțat că în cursul zilei de marți, 4 mai 2021, s-a finalizat turnarea primului strat de asfalt pe ambele sensuri pe porțiunea de 15 km, menționată anterior.

Lungimea totală a drumului prins în proiectul finanțat cu fonduri europene este de 28 km, iar pe porțiunea cuprinsă între CENTURA SEVERIN – CERNEȚI – VALEA COPCII – DEDOVIȚA se lucrează la consolidări, la montarea podețelor tubulare, zidurilor de sprijin și terasamnete, urmând să se asfalteze în cursul acestei veri.

“Asfaltarea acestui drum rezolvă o problemă a locuitorilor din zonă care au avut condiții dificile de trafic până la Drobeta Turnu Severin, mai ales după anul 2016, când aici s-a produs o alunecare de teren cu efecte grave asupra structurii rutiere.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

DJ 607 A face legătura între satele din comunele Husnicioara, Șimian și Prunișor cu municipiul Drobeta Turnu Severin, pe de o parte și cu Drumul European 70, cel mai important drum național (DN6), din vestul țării, pe de altă parte!