spot_img
7.4 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăDezvaluiriMega afacerea "monopolului" publicității pe stâlpii de iluminat din București miroase urât

Mega afacerea „monopolului” publicității pe stâlpii de iluminat din București miroase urât

-

Grupul de firme Eko Group – al cărui fondator și CEO este afaceristul Eduard Petrescu, în vârstă de 38 de ani – a raportat în anul 2021 o cifră de afaceri de circa șase milioane de euro. Din aceste încasări consistente, nu mai puțin de cinci milioane de euro au fost generate de serviciile de publicitate oferite, o ”linie de business” care a fost înființată în cursul lui 2020 și care propune ”în exclusivitate” o ”rețea de stâlpi de iluminat perfecți” pe care poate fi afișată publicitate outdoor , firma spunând că are ”monopolul” la nivelul Capitalei., anunță gandul.ro.

Și aici apare întrebarea cum a fost acordat monopolul în Capitală? Sau dacă nu avem de-a face cu clasica țeapă românească cu care sunt păcăliți clienții?

- Advertisement -

La solicitarea Gândul, reprezentanții Companiei Municipale de Iluminat Public București – care administrează stâlpii de iluminat din Capitală, aflați în proprietatea Primăriei Municipiului București – au transmis, în exclusivitate, că a fost încasat de la Eko Trade Business SRL doar tariful aferent emiterii ”avizului tehnic de principiu” la amplasarea de mijloace publicitare pe stâlpi de iluminat public.

Totodată, CMIPB a menționat că un astfel de aviz ”nu dă dreptul solicitantului să amplaseze mijloace publicitare, ci reglementează doar condițiile tehnice în care ar putea fi amplasate. Mijloacele de publicitate pot fi amplasate pe stâlpi de iluminat public numai după obținerea acordului Primăriei Municipiului București de către solicitant”.

- Advertisement -

”CMIPB nu a închiriat stâlpi de iluminat niciunei persoane fizice sau juridice și nu a realizat venituri în acest sens”, s-a mai precizat în răspunsul transmis către redacția Gândul.

Potrivit CMIPB, mijloacele publicitare nu pot fi amplasate pe stâlpii de iluminat public fără ca solicitantul să obțină acordul Municipiului București și fără a fi încheiat un contract cu operatorul – CMIPB – prin care se reglementează ”condițiile pentru montarea/demontarea mijloacelor de publicitate”.

În răspunsul său, Primăria Capitalei nu a explicat misterele exclusivității firmei și dacă există documente trimițând problema la Compania de Iluminat al cărei răspuns indică nu ar exista așa ceva.

Fondatorul Eko Group Eduard Petrescu a apărut alături de fostul lider PSD, sub sigla Alianței pentru Patrie, pe un banner publicitar care transmite că România ”este a celor care simt românește”, semn că afacerile de succes și politica nu au cum să meargă, vreodată, pe drumuri separate.

De altfel, la momentul organizării primei ședințe a Organizației de Tineret a APP Sector 1, Eduard Petrescu era prezentat drept ”președinte executiv” pe pagina de socializare a organizației de tineret a Alianței pentru Patrie.

Mai mult, Eko Group spune că are „stâlpi” și în Ilfov.

Printre clienți se numără BNR, Loteria Română, MApN, Camera de Comerț și Industrie România-China, Fabrica de Avioane Craiova, RomArm SA și ambasadele în România ale Moldovei, Indoneziei și Malayesiei.

Compania lui Petrescu este implicată și în distribuția de echipamente și materiale medicale. Eko Group a fost unul dintre principalii furnizori de măști și materiale medicale din perioada pandemiei, atât pentru unitățile sanitare, cât și pentru retail. În ceea ce privește echipamentele medicale, Eko a vândut astfel de aparatură în valoare de 500.000 de euro pentru unul dintre spitalele lui Gigi Becali.

Însă firma face și recrutare de zilieri și servicii de curățenie. Dar face și amenajări interioare.

PETRESCU, ACUZAT DE AMENINȚĂRI ȘI ȘANTAJ

Numele lui Petrescu apare într-o poveste cu amenințări și șantaj pe site-ul Dan Marius:

Data trecută cînd am primit mesaje publicitare nesolicitate de la Ekostore (cîteva mesaje pe zi, în fiecare zi) problema s-a rezolvat cu o reclamație de spam la mailchimp. Zilele trecute am început să primesc din nou email-uri nesolicitate de la ei, tot cîteva mesaje pe zi, pe mai multe adrese de mail. Tot fără să mă înscris vreodata pentru așa ceva.

O reclamație pe elasticemail.com, la serviciul de email pe care îl foloseau (la trecut) a rezolvat problema: contul a fost suspendat. Reacția lui Eduard Petrescu de la Ekostore a inclus două email-uri, cîteva amenințări și o încercare nereușită de șantaj.

Hai să zicem că primul mail ar fi oarecum în regulă, deși nu e deloc normal să te dezabonezi de la niște mesaje pe care nu le-ai cerut (iar legea spune că trebuie să le ceri). Dar următorul mesaj și mesajele primite pe Facebook (le găsești în imaginea din final) nu-s deloc în regulă. Pentru așa ceva (mesajele de pe FB) se poate face cu o oarecare ușurință o plîngere penală pentru amenințări și șantaj, deși s-ar putea să nu prea fie luat în seamă de procuror (oamenii se mai și ceartă, din cînd în cînd). Dar dacă poți dovedi că și-a pus în practică amenințările e cu totul altă poveste.

Dacă interacționezi cu cineva care se comportă astfel nu ezita să vorbești cu un avocat și, dacă e nevoie, fă-i o plîngere penală. Iar dacă Eduard Petrescu a mai comis vreo chestie din asta anunță-mă. Nu i-am făcut plîngere pentru mesajele de ieri (au avut efectul unei frecții la picior de lemn, adică neglijabil spre deloc), dar dacă ele se încadrează într-un tipar anume voi reevalua situația.

#1

Buna ziua,

Aveti optiunea de a va dezabona de ,a newslatterele noatre.

Am inteles ca va place sa fiti diabolic, nu aveti ce sa faceti toata ziua decat sa va pierdeti timp din viata(care altii si-ar dori sa-l aibe in locul dv) de a face reclamatii si plangeri.

Din acest motiv va multumim ca existati si ne faceti sa devenim mai buni.

Daca sunteti barbat, aveti numarul meu de telefon in semnatura si astept semn de la dv sa vorbim barbateste, nu ca fetele in spatele tastaturii!

#2

Din cate observam pe asa-zisul site de un nivel extrem de scazut al dv, sunteti o persoana fara prea mare cultura, educatie, sunteti un impatimit al jignirilor, frustrat care sta in fata calculatorului, zilnic.

Faptul ca ati facyut reclamatie la furnizorul de newslattere nu dovedeste decat ca cele scrise mai sus sunt adevarate, inclusiv cele scrise in mail-ul anterior.

In prima faza as putea sa va platesc cu aceeasi moneda:

1. in 30 de secunde v-as putea face o reclamatie de anvergura la toate institutiile abilitate ale statului.
2. v-as putea plati cu aceeasi moneda
3. v-as putea inchide permanent porcaria asta de site

Avand in vedere ca suntem in 2018 si am trecut de idiotenia si frustrarea pe care o aveti dv acum…am trecut de ea pe la varsta de 10 ani….va las dracului in pace sa muriti frustrat:)

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img