Marți seară, în emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV a fost dezvăluită declarația unui martor în dosarul EADS.
“În anul 2003, Claudiu Florică (FOTO) împreună cu (…) au început acţiunile de influenţare a factorilor de decizie din guvernarea pSD 2000 – 2004 pentru a se încredinţa contractul pentru implementarea Sistemului Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat – SISF firmei EADS Germania. A. G. se ocupa de plata mitelor către persoanele decidente din Ministerul Administraţiei şi Internelor, respective Toma Zaharia – chestor MAI şi Gheorghe Carp – chestor MAI, iar Claudiu Florică, prin intermediul relaţiei sale cu Alexandru Bittner, se ocupa de plata mitelor necesare pentru obţinerea aprobărilor de la nivelul premierului în funcţie la acea dată, Adrian Năstase.
Pentru a se justifica achiziţia, prin negociere din sursă unică a SISF de la EADS, Claudiu Florică a introdus în schemă firma Bearing Point, reprezentată de Frank Nagorschel, care ulterior a devenit angajat EADS ROmânia, să facă un studiu de fezabilitate care să nominalizeze firma EADS România ca unica firmă competentă din lume pentru a realize SISF, ceea ce era în mod evident fals. A. G., prin intermediul persoanelor de contact în MAI le-a determinat să achiziţioneze din fonduri publice acest studiu de fezabilitate de la firma Bearing Point fără să fie organizată o licitaţie.”

MARTOR: FIRMELE PRIN CARE AU FOST MITUIŢI MINIŞTRII

Colina Investments
Richardson Internaţional LLC
Lyndon Enterprises LLC
Anderson Enterprises LLC
Farley Enterprises LLC
Keysis Intelligent Technologies LTD
Bell Comunications LTD
Kenton Enterprises INC.
Roach International INC.
Bacarella Enterprises LTD
Dillon Continental Corp.
Emerson Continental LTD.
Textor International Corp.

“Toate aceste off-shor-uri au fost create şi folosite la solicitarea lui Claudiu Florică şi Viktor Malinovski, folosind diferiţi intermediari pentru transferuri succesive de bani cu scopul de a li se pierde urma, aceste sume de bani fiind folosite pentru efectuarea de plăţi, în numerar sau prin transfer bancar, către persoane nominalizate de Claudiu Florică şi Viktor Malinovski”.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?