Marius Screciu: „AM PREGĂTIT DESCHIDEREA ȘCOLILOR ÎN SIGURANȚĂ”

0

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a vizitat, alături de fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, Școala Generală nr. 13, din cartierul Gura Văii, unde se efectuau ultimele pregătiri pentru debutul noului an școlar.

„Din păcate, în toată această perioadă dificilă, nu am primit sprijin din partea autorităților centrale, dar cu toate acestea am alocat fonduri din bugetul local și am asigurat toate condițiile, pentru ca școlile și grădinițele din Drobeta Turnu Severin să-și deschidă luni porțile”, a declarat Marius Screciu.

Nu mai puțin de 35 de unități de învățământ din municipiu au fost dotate cu dispensere, covoare cu dezinfectant, biocid și septol pentru igienizare, termoscanere la intrare și lămpi UV pentru dezinfectarea sălilor de clasă, înainte de cursuri.

„Anterior am efectuat acțiuni de igienizare în toate spațiile comune, pentru a asigura un mediu sănătos de educație și pentru a permite reluarea activității educaționale, în condiții de siguranță pentru copii și cadre didactice. Sunt părinte și știu că este un început de an școlar special, marcat de temeri. De aceea, fac un apel și către părinți, să nu își trimită copiii la școală, dacă observă că prezintă semne de gripă sau răceală și să ia legătura cu medicul de familie. Ca și până acum, să fim responsabili cu toții, pentru a trece cu bine de această perioadă, prin solidaritate, unitate și empatie!”, a mai precizat primarul Severinului.

EXECUTAT DE FLUX 24 MEDIA COMMUNICATIONS LA COMANDA PSD MEHEDINȚI, COD MANDATAR: 21200019