spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăEconomieLa Halânga se va construi o centrală electrică pe gaz și va...

La Halânga se va construi o centrală electrică pe gaz și va fi un parc fotovoltaic

-

La Halânga se va construi o centrală electrică pe gaz și se va ecologiza zona pentru a fi montat și un parc fotovoltaic. La evenimentul de lansare al noului proiect de investiții în județul Mehedinți a participat premierul Ludovic Orban, ministrul Virgil Popescu și ministrul Transporturilor Lucian Bode.

- Reclama -

Este vorba despre un proiect pilot modern, o noutate chiar la nivel european, unde se va produce energie electrică pe gaz, complementară cu energie verde, ulterior urmând să trecem și la producerea de energie verde cu hidrogen. Vom reuși să renaștem această platformă industrială și cred că în jur de 2 ani acest proiect va fi realizat. Vă spun vouă celor de la Romgaz și GSP Power că mă voi ține de voi ca să realizați acest proiect. Prin ceea ce facem vrem să renască industria energetică românească. Vom avea la Halânga o centrală modernă, prin care vom reduce emisiile de CO2 și dacă se va dovedi un model de succes, ceea ce cred că va fi, vom replica în toată România”, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...