spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăBasarabiaMai mulți lideri ai Opoziției reținuți după proteste la Chișinău

Mai mulți lideri ai Opoziției reținuți după proteste la Chișinău

-

Mai mulți lideri ai opoziției au fost reținuți în timpul unei acțiuni de protest la Chișinău, a informat duminică un corespondent TASS.

- Reclama -

Printre cei reținuți se numără Dinu Țurcanu, șeful raionului Orhei, adjunctul său Viktor Pertu, primarul Orhei Pavel Verejanu și liderul de onoare al partidului de opoziție Sor, Valery Klimenko.

Potrivit poliției, în jur de 40 de persoane au fost reținute sub suspiciunea că ar încerca să destabilizeze situația de la Chișinău.

În cursul zilei, poliția a blocat Bulevardul Ștefan cel Mare, de-a lungul căruia mii de protestatari mergeau spre centrul orașului. Manifestanții au încercat să spargă cordonul de poliție, aruncând cu ouă în polițiști.

Anterior, comisia pentru situații de urgență a Guvernului Republicii Moldova, care a fost înființată pe fondul crizei energetice, a impus restricții asupra acțiunilor de protest și adunărilor în masă, permițându-le doar cel mult patru ore în weekend. În urma acestei decizii, poliția a doborât o tabără de corturi amplasată de opoziție în apropierea clădirilor parlamentului și administrației prezidențiale.

Din iunie au avut loc proteste în Moldova, cerând demisia actualei conduceri. Oamenii protestează împotriva creșterii fără precedent a prețurilor la gaze și alte resurse energetice și alimente și împotriva deteriorării condițiilor de viață. Actualele autorități sunt criticate și pentru reticența lor de a negocia prețurile la gaze cu Rusia și pentru presiunea politică asupra opoziției.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img