spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeLavrov: Statele Unite caută să epuizeze și să dezindustrializeze total economia Europei....

Lavrov: Statele Unite caută să epuizeze și să dezindustrializeze total economia Europei. Germanii își mută un mare număr de linii de producție în Statele Unite, cu toate consecințele pentru capacitatea competitivă pe termen lung a UE

-

Statele Unite sunt interesate de slăbirea Europei în sfera militară și de dezindustrializarea acesteia, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu pentru filmul „A World on the Verge”. Lecții despre criza rachetelor din Cuba”, care a fost postat duminică pe site-ul ministerului.

- Reclama -

„Din ce în ce mai mulți economiști nu numai din Rusia, ci și din Occident ajung la concluzia că Statele Unite caută să epuizeze și să dezindustrializeze total economia Europei. Germanii își mută un mare număr de linii de producție în Statele Unite, cu toate consecințele pentru capacitatea competitivă pe termen lung a Uniunii Europene care vin cu aceasta”, a menționat el:„Este, de asemenea, în interesul Washingtonului să slăbească Europa în termeni militari, să o țină atentă, să o facă să inunde Ucraina cu arme și să umple arsenalele de arme ale țărilor UE cu provizii americane”.

Potrivit ministrului, politica Washingtonului se bazează pe interese economice egoiste și complexe de superioritate ideologică.

„Europenii suferă deja de pe urma sancțiunilor economice mult mai serios decât Statele Unite”, a adăugat Lavrov.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img