spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăActualitateLui Timmermans îi este frică de o „răscoală populară” dacă nu se...

Lui Timmermans îi este frică de o „răscoală populară” dacă nu se face ceva în privința crizei energetice europene până la începutul iernii: POATE FI O REBELIUNE

-

Frans Timmermans, comisarul UE responsabil pentru tranziția verde, se teme de o „insurecție” dacă europenii nu se vor putea încălzi la iarna, potrivit interviului pe care comisarul european l-a acordat pentru The Guardian.
Actualul vicepreședinte al Comisiei Europene vede o șansă „foarte mare” ca un conflict să sfâșie societatea din cauza prețurilor ridicate la energie din această iarnă, relatează euronews.com.

- Reclama -

Comisarul UE responsabil pentru tranziția verde se teme de o „răscoală populară” dacă nu se face ceva în privința crizei energetice europene până la începutul iernii. În opinia sa, s-ar putea ajunge chiar la rebeliune.

Pentru a preveni acest lucru, comisarul s-ar întoarce chiar la cărbune, iar în opinia sa, nici asta nu ar da înapoi lupta împotriva schimbărilor climatice – cu condiția să fie doar o fluctuație pe termen scurt.

„Dacă oamenii vor suferi de frig în această iarnă pentru că nu își pot permite să aprindă un foc, acesta va avea consecințe imprevizibile și asupra crizei climatice”, a spus comisarul într-un interviu pentru The Guardian.

„Sunt în politică suficient de mult, mai bine de treizeci de ani, ca să știu că oamenii sunt îngrijorați doar de situațiile de criză imediată, nu de cele pe termen lung. Iar dacă nu reușim să gestionăm situația actuală, nici pe termen lung nu vom ști”, a mai spus el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img