spot_img
19.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeUn celebru general american suspendat după ce a luat-o la mișto pe...

Un celebru general american suspendat după ce a luat-o la mișto pe Prima Doamnă Jill Biden

-

Armata SUA a suspendat un general în rezervă cu trei stele din rolul de consultant, după ce o postare pe reţelele sociale care a apărut sub numele său a luat în derâdere sprijinul Primei Doamne Jill Biden pentru drepturile la avort, scrie The Guardian conform news.ro.

- Reclama -

Gary Volesky, general locotenent şi care a obţinut o stea de argint după ce a luptat în Irak, câştiga 92 de dolari pe oră, sfătuind ofiţerii militari, personalul şi studenţii care luau parte la informaţii de război şi alte activităţi similare.

Pe cont de Twitter sub numele său a răspuns la o declaraţie a lui Biden care a condamnat decizia curţii supreme din 24 iunie de a anula hotărârea sa de referinţă din 1973, Roe v Wade, care stabilise dreptul federal la avort.

„De aproape 50 de ani, femeile au dreptul să ia propriile decizii cu privire la corpurile sale”, se arăta în declaraţia primei doamme. „Astăzi, acest drept ne-a fost furat.”

Un cont sub numele lui Volesky a răspuns: „Mă bucur să văd că în sfârşit ştii ce este o femeie”.

Sâmbătă, un purtător de cuvânt al armatei a declarat că locotenentul general Theodore Martn, comandantul centrului de armament, l-a suspendat pe Volesky în aşteptarea unei investigaţii pentru a stabili dacă tweetul în cauză a încălcat regulile pentru ofiţerii în rezervă.

Înainte de a se retrage în 2020, Volesky a fost responsabil de forţele terestre americane în Irak şi a condus faimoasa Divizie 101 Aeropurtată a armatei, care este probabil cel mai bine cunoscută pentru că a acţionat în timpul invaziei Normandiei în cel de-al doilea război mondial.

El a obţinut steaua de argint – a treia cea mai mare onoare pentru curaj a armatei americane – pentru acţiunile sale în 2004, după ce batalionul său a fost atacat într-o zonă a Bagdadului. Bătălia de 80 de zile care a urmat s-a soldat cu opt ​​soldaţi ucişi şi alţi 50 răniţi.

Volesky, care a servit şi în Afganistan, a fost, de asemenea, şeful de afaceri publice al armatei în timpul carierei sale de 36 de ani în armată.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img