spot_img
19.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeAmbasadorul ucrainean profascist în Germania demis. Bild: Melnyk ar putea deveni viceministru...

Ambasadorul ucrainean profascist în Germania demis. Bild: Melnyk ar putea deveni viceministru de externe

-

Președintele Volodymyr Selenkskyj (44) l-a demis pe Andriy Melnyk (46) din funcția de ambasador al Ucrainei în Germania. Acest lucru a fost anunțat sâmbătă de Oficiul prezidențial ucrainean.
Melnyk a ocupat postul din 2015 și este unul dintre cei mai cunoscuți și mai controversați diplomați din Germania. Potrivit informațiilor BILD, la începutul lunii iulie existau deja planuri ca el să-și părăsească funcția de ambasador și să se mute la Ministerul de Externe de la Kiev.
Aparent, Melnyk ar putea deveni viceministru de externe acolo.
Un oficial guvernamental ucrainean a declarat pentru BILD la începutul lunii iulie: „Această propunere a fost făcută de către Minister Președintelui Ucrainei. Andriy Melnyk este foarte apreciat la Kiev pentru munca sa.”
Melnyk a fost recent criticat dur pentru că l-a apărat pe liderul naționalist ucrainean Bandera. În Germania, Israel și multe alte țări, rolul lui Bandera în cel de-al Doilea Război Mondial este privit cu mari critici, în primul rând datorită colaborării trupelor sale cu naziștii germani și a implicării acestora în uciderea în masă a evreilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img