spot_img
6.8 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăJustitieLOVITURĂ PENTRU DNA: Tribunalul Prahova a refuzat arestarea cumnatului și a unui...

LOVITURĂ PENTRU DNA: Tribunalul Prahova a refuzat arestarea cumnatului și a unui apropiat al lui Sebastian Ghiță

-

Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghiță, și omul de afaceri Bogdan Padiu, reținuți de DNA Ploiești într-un nou dosar care îl vizează pe fostul deputat, au fost plasați sub control judiciar de Tribunalul Prahova.

Cei doi fuseseră reținuți luni seară de DNA și duși la instanță pentru mandat de arestare.

- Advertisement -

Totodată, instanța urmează să decidă pe 6 martie asupra cererii privind emiterea unui mandat în lipsă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță.

Potrivit reprezentanților Tribunalului Prahova, instanța a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de Anastasescu și Padiu.

- Advertisement -

Magistrații au disjuns cauza privind propunerea de luare a măsurii arestării preventive în lipsă a lui Sebastian Ghiță, acordând termen pentru data de 6 martie.

Decizia nu este definitivă.

Anastasescu și Padiu au fost reținuți într-un nou dosar al DNA Ploiești în care Sebastian Ghiță este urmărit penal pentru patru infracțiuni de trafic de influență, trei infracțiuni de spălare a banilor în formă continuată și constituirea unui grup infracțional organizat.

Aceștia sunt acuzați de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor, ambele în formă continuată, și constituire a unui grup infracțional organizat.

Potrivit unui comunicat al DNA, Sebastian Ghiță a primit în perioada 2007 — 2014, pentru contracte atribuite de instituții și autorități publice unor societăți comerciale din domeniul IT, sume de bani cuprinse între trei și zece milioane euro.

„În perioada 2007 — 2015 la nivelul instituțiilor publice și autorităților publice, au fost încheiate mai multe contracte de achiziție de programe informatice finanțate din fonduri publice, dar și din fonduri europene, de către mai multe societăți comerciale cu acest profil de activitate și de asocierea dintre acestea și societățile comerciale SC International SRL și SC Asesoft International SA. Pentru încheierea acestor contracte finanțate din bani publici și fonduri europene, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, reprezentant până în anul 2012 al societăților comerciale (…) și ulterior deputat în Parlamentul României, a pretins și primit de la reprezentanții firmelor, declarate ulterior câștigătoare ale procedurilor de licitație, sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai instituțiilor și autorităților contractante să atribuie contractele de prestare de servicii IT și/sau să faciliteze derularea în bune condiții, firmelor ai căror reprezentanți fuseseră contactați, anterior, de acesta”, se precizează în comunicatul DNA.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img