spot_img
9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăBasarabiaLIVE ALEGERILE DIN MOLDOVA: Coadă imensă la Ambasada din Moscova, prezenţa la...

LIVE ALEGERILE DIN MOLDOVA: Coadă imensă la Ambasada din Moscova, prezenţa la vot la ora 9.30-4,2%, sistemul electronic s-a defectat

-

12.30: Ambasadorul Moldovei la Bucureşti, Iurie Reniţă, a anunţat că 3.000 de basarabeni au votat la Bucureşti. „Moldovenii se mişcă încet, dar şi când se mişcă”, a spus zâmbind ambasadorul.

12.20: 50-60 de persoane stau în coadă la sediul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti. Cifrele estimative arată că peste 1.000 de persoane şi-au exprimat votul, transmite Publika Tv.

- Advertisement -

Probleme la mai multe sectii de vot din Cahul si Bălţi din cauza defectării sistemului electronic de înregistrare. S-au format cozi imense. Deja observatorii semnalează că multe secţii de vot s-au deschis cu întârzieri de circa o oră.

Până la ora 9:30, rata de participare la alegeri a fost de 4.2%. La urne s-au prezentat 117 693 de cetățeni.

- Advertisement -

Moldovenii au venit de dimineaţă în număr foarte mare la Ambasada Republicii Moldova la Moscova. Cozi imense sunt la această oră. Foto din această dimineaţă de la Ambasada RM din Moscova.

Sistemul de înregistrare electronică s-a defectat. „Noi într-adevăr am avut careva probleme la server (n.red. – Nu funcționează Registrul Electronic al Alegătorului). Toți specialiștii IT sunt direcționați în rezolvarea acestei probleme. Toate conexiunile vor fi restabilite. Procesul de vot continuă. Nu a fost oprit. Să știți că situația este sub control. Noi procesăm în continuare datele cetățenilor. Operatorii au înregistrat manual datele tuturor alegătorilor, până la sfârșitul zilei vor fi bifate în sistem. Nu știm care sunt probleme cu serverul. Cum vom afla, că vom informa. În Cimișlia a fost pană de curent, dar s-a restabilit. Continuăm în regim normal de lucru”, a declarat preşedinte Comisiei Electorale, Iurie Ciocan.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img