spot_img
9.6 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăhighlightLiderul Jobbik: Rusia și SUA se bat în Transilvania, nu românii cu...

Liderul Jobbik: Rusia și SUA se bat în Transilvania, nu românii cu ungurii

-

Liderul extremist maghiar Gabor Vona, preşedintele Jobbik, afirmă într-un interviu acordat Digi24 că are „senzaţia” că „ceea ce se întâmplă în Transilvania nu e în primul rând o problemă între maghiari şi români, ci lupta dintre SUA şi Rusia”.

Liderul partidului radical naționalist din Ungaria Jobbik, Gabor Vona, a declarat, la un canal de televiziune din România, că a văzut multe semne ce sugerează că „marile puteri caută să aprofundeze conflictele dintre Ungaria și România”, în eforturile de a promova propriile interese, notează, duminică, agenția MTI.

- Advertisement -

„Impresia mea este că ceea ce se întâmplă în Transilvania astăzi nu are legătură în primul rând cu maghiarii și românii… Este mai degrabă o luptă pentru putere între Statele Unite și Rusia”, a considerat Vona.

Regret când suntem folosiţi de jocurile marilor puteri. Şi văd acum semnele acestui fenomen. Concret, mă gândesc la situaţia în care marile puteri folosesc conflictele româno-ungare pentru a ne folosi ca pioni pe tabla lor de şah. Ei adâncesc şi ascut conflictele noastre, ne întorc unul împotriva celuilalt, şi în locul coexistenţei paşnice, normale, relaţiile româno-ungare devin terenul conflictelor. Aşa cum am spus, văd şi trăiesc aceste lucruri. Vă spun sincer, nu sunt optimist în privinţa viitorului apropiat. Consider că atât politica externă ungară, cât şi cea română trebuie să fie foarte lucide dacă vrem să evităm conflicte majore, a mai spus șeful Jobbik.

- Advertisement -

El a mai spus că este important atât pentru Ungaria cât și România „să fie foarte atente” în politica externă și să prevină dezvoltarea conflictelor, adaugă MTI.

Gabor Vona este considerat un apropoat al Rusiei mergând de foarte multe ori la Moscova.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img