spot_img
12 C
București
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăExterneLiderul Hezbollah: SUA au creat ISIS/ Daesh

Liderul Hezbollah: SUA au creat ISIS/ Daesh

-

Liderul grupării șiite libaneze Hezbollah, șeicul Hassan Nasrallah, a acuzat sâmbătă SUA că „a creat” gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) pentru a-i ataca organizația, după eșecul Israelului de a o anihila în conflictul din 2006 împotriva grupării sale, transmite EFE.

„Reprezentanți americani au mărturisit că această administrație este răspunzătoare de crearea Daesh (acronimul în limba arabă pentru Stat Islamic)”, a afirmat Nasrallah în fața a mii de susținători în localitatea Bint Jbeil (sud), într-un discurs transmis de televiziunea Al Manar.

Liderul Hezbollah, care luptă de partea regimului sirian, le-a cerut combatanților jihadiști „să pună capăt luptelor în Siria și Irak”, dat fiind că „americanii se folosesc de ei de cinci ani de zile pentru a distruge axa de rezistență și pentru a impune proiectele israeliene în regiune”. „Dacă nu încetați, nu ne lăsați altă opțiune decât să rămânem pe câmpul de bătălie din Alep și în toate zonele în care ne cheamă să intervenim”, a mai spus el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...