Atac într-un tren din Elveția: 7 răniți, între care un copil de 6 ani

0
656

Un elvețian în vârstă de 27 de ani a dat foc sâmbătă unui vagon cu ajutorul unui lichid inflamabil și a înjunghiat pasagerii dintr-un tren în Elveția, rănind 7 persoane, între care un copil de șase ani, a anunțat poliția, transmite AFP.

Agenția France Presse, care citează poliția, relatează că s-au înregistrat șapte răniți.

UPDATE, 21.30: Poliţiştii elveţieni nu exclud posibilitatea unei crime din pasiune, în ceea ce priveşte atacul comis sâmbătă de un cetăţean elveţian într-un tren din apropierea localităţii Salez. Însă, terorismul reprezintă pentru moment un motiv exagerat pentru autorităţi, scrie Reuters.

Atacatorul este un tânăr elvețian de 27 de ani, scrie 24 Heures. Printre victime se află și un copil de 6 ani.

Alte informații difuzate de presa elvețiană sunt contradictorii. Se vorbește de 6 răniți, printre care un copil de 2 ani.

Incidentul a avut loc lângă gara Salez în apropiere de St.Gallen.

Atacul a fost comis într-un tren care circula în estul țării, de-a lungul frontierei cu Liechtenstein, a anunțat poliția regională din Saint-Gall într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, atacatorul a fost la rândul său rănit.

Tribune de Geneve relatează că atacul s-a produs sâmbătă în jurul orei locale 14:20, între comunele Buchs și Seenwald din cantonul Saint-Gall, cu puțin timp înainte ca trenul să intre în stație. Potrivit informațiilor furnizate de poliție, tânărul a provocat un incendiu cu ajutorul unui lichid inflamabil, focul propagându-se în tren. În momentul atacului, în garnitură se aflau câteva zeci de pasageri.

Gara din Salez a fost închisă după atac și este accesibilă doar cu anumite restricții. Autoritățile au în vedere introducerea unor autobuze care să asigure transportul pe ruta respectivă. Pagubele suferite în urma incendiului asupra garniturii de tren se ridică la peste 100.000 de franci elvețieni. Ministerul public din Saint-Gall a deschis o anchetă.