spot_img
7.1 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăExterneLiderii extremei drepte europene, reuniune în Germania: "Ieri, o nouă Americă; azi,...

Liderii extremei drepte europene, reuniune în Germania: „Ieri, o nouă Americă; azi, Koblenz; mâine, o nouă Europă”

-

Europa are nevoie de o „Germanie mândră”, a declarat sâmbătă liderul Partidului olandez pentru Libertate (PVV), Geert Wilders, la o reuniune a formațiunilor de extremă dreapta europene care are loc în orașul german Koblenz, transmite DPA.

- Reclama -

Candidata la preşedinţia Franţei Marine Le Pen le-a dat asigurări liderilor populişti europeni, strânşi sâmbătă în Germania, că alegerile din 2017 vor aduce vântul schimbării în toată regiunea, relatează AFP.

Geert Wilders a afirmat totodată în discursul său că naționaliștii europeni au nevoie de o strategie pentru a combate „imigrația de masă”, în condițiile în care liderii partidelor „mainstream” din Europa „promovează islamizarea”, iar femeilor europene „le e frică să-și mai arate părul blond”.

El nu a ratat ocazia de a-l felicita pe noul președinte al SUA, Donald Trump, învestit vineri, și a proclamat: „Ieri, o nouă Americă; azi, Koblenz; mâine, o nouă Europă”, a relatat Efe.

Wilders s-a prezentat ca „prieten al Israelului” și a subliniat necesitatea unor noi forțe care să apere valorile națiunilor europene, identitatea sa, cultura sa iudeocreștină și civilizația sa.

„Istoria ne cheamă să salvăm Europa”, a conchis liderul naționalist olandez, exprimându-și convingerea că lidera Frontului național francez, Marine Le Pen, căreia i-a succedat la tribună, va fi următorul președinte al Franței.

„Noi, patrioții Europei, vom fi instrumentul care îi va elibera” pe cetățenii europeni, a mai spus Wilders, potrivit Efe.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img