spot_img
20.3 C
București
miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăExterneTrump merge la sediul CIA să le mulțumească "bărbaților și femeilor din...

Trump merge la sediul CIA să le mulțumească „bărbaților și femeilor din comunitatea informații” după ce i-a criticat în campanie

-

Noul președinte al SUA Donald Trump va vizita sâmbătă sediul CIA din Langley, Virginia, fiind „nerăbdător” să le mulțumească „bărbaților și femeilor din comunitatea informații”, a anunțat pe Twitter purtătorul de cuvânt prezidențial Sean Spicer, transmit Reuters și AFP.

- Reclama -

Vizita la sediul CIA, în suburbiile capitalei Washington, are o valoare simbolică, după ce Trump a pus la îndoială concluziile agenției potrivit cărora Rusia s-a implicat în atacuri cibernetice care au intervenit în procesul electoral din SUA. Ulterior, el a acceptat aceste concluzii.

Un oficial din serviciile de informații, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a indicat zilele trecute că Trump va vizita sediul CIA pentru a-l instala pe Mike Pompeo, membru republican al Camerei Reprezentanților, la conducerea agenției. Dar acesta nu a fost confirmat încă în funcție de către Senat.

Trump a acuzat recent serviciile de informații americane pentru scurgerea în presă a unui raport neverificat despre materiale compromițătoare pe care Rusia le-ar avea despre el. Într-un mesaj pe Twitter, miliardarul a acuzat aceste servicii de practici aducând aminte de Germania nazistă.

Directorul în funcție al CIA, John Brennan, a replicat duminică, 15 ianuarie, într-un interviu pentru Fox News, avertizându-l pe Donald Trump ‘să ia aminte că nu deține o evaluare și înțelegere depline a ce implicații presupune acest drum’.

‘Spontaneitatea nu este ceva care apără interesele naționale de securitate (…) Nu este vorba doar despre dl Trump. Este vorba despre Statele Unite ale Americii’, a subliniat directorul CIA.

‘Ceea ce mi se pare revoltător este punerea semnului de egalitate între comunitatea de informații și Germania nazistă. O consider o mare ofensă’, a adăugat John Brennan.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img